inghetata de cacao cu ciocolata
Cred ca v am mai spus nu exista o lege unde sa spuna ca inghetata se mananca doar vara. Eu fac tot timpul anului asa ca iata si alta reteta.
Ingrediente
1 lingura de cacao
4 linguri de zahar
2 oua
250 ml frișca
4 linguri de zahar
2 oua
250 ml frișca
1 ceașca lapte
1 ciocolata cu alune sau portocale
Se face o crema din lapte,cacao,zahar si galbenusuri, care se ingroasa pe foc mic.Albușurile se bat spuma.
Frisca se bate bine.Când s-a racit se adauga albusurile batute spuma si frisca bătuta. Se rupe ciocolata bucatele si se adaugă peste compoziția de mai sus , se amesteca ușor.
Frisca se bate bine.Când s-a racit se adauga albusurile batute spuma si frisca bătuta. Se rupe ciocolata bucatele si se adaugă peste compoziția de mai sus , se amesteca ușor.
Se toarna in tavite si se da la congelator. Asta e tot. Simplu, rapid si gustos.
Comentarii
Trimiteți un comentariu