Piersici beneficii


Beneficiile consumului de piersici
Piersicile aduc un aport important de vitamine şi minerale pentru organsim. De asemenea, pot înlocui în unele zile băuturile energizante sau cafeaua.
În această perioadă călduroasă, piersicile sunt excelente pentru hidratare, întrucât conţin aproximativ 87% apă. De asemenea, beneficiile consumului de piersici sunt şi în ceea priveşte lupta cu kilogramele în plus.
De exemplu, 100 de grame de piersici au în jur de 43 de calorii, în timp ce aceeaşi cantitate de struguri are aproape dublu.
Aceeaşi cantitate de piersici are 0,7 grame de proteine, 11 grame de carbohidraţi, 5 grame de calciu, 2 grame de fibre, 12 miligrame de fosfor, care ajută la menţinerea sănătăţii celulelor nervoase, 197 miligrame de potasiu sau 6,6 miligrame de vitamina B12.Printre altele, beneficiile consumului de piersici sunt şi în ceea ce priveşte combaterea anemiei, constipaţiei sau a hipertensiunii arteriale. De asemenea, nutriţioniştii mai spun că piersicile sunt de ajutor şi în cazul gastritei, a inflamaţiilor rinichilor, brinşite sau astm.
Se mai spune despre piersici că au efect în ceea ce priveşte încetinirii procesului de îmbătrânire. Nu au colesterol şi numeroase cercetări arată că, iar pe lângă faptul că ţin departe bolile de inimă şi diabetul, compuşii fenolici au proprietăţi care luptă împotriva obezităţii.
Piersicile, pentru că au un conţinut ridicat de fibre şi potasiu, pot fi de mare ajutor într-o cură de detofixiere. De asemenea, potasiu vă ajută să menţineţi sănătatea rinichilor, presiunea arterială normală şi ajută în reglarea cantităţii de lichid intracelular

Comentarii

Postări populare