spanakopita
Vei exclama de placere atunci cand vei gusta aceasta placinta plina de vitamine. E o reteta greceasca autentica pe care vei vrea sa o gatesti de mai multe ori, chiar si cu spanac proaspat.
Ingrediente
Pentru umplutura
1 legătură ceapa verde
2 linguri marar proaspat
1 legătură patrunjel proaspat
1/2 lingurita piper
Câteva frunze de menta
2 lingurite sare grunjoasa
750 gr spanac proaspăt
50 gr trahana ( sau orez)
2 fire praz
Pentru foi
120 ml ulei masline
80 ml apa calduta, 1 lingurita sare
350 gr faina galbena ( un amestec de faina alba și malai)
Mod de preparare
Facem un aluat din faina amestecata cu sare, in care adaugam ulei și apă călduță . Amestecam bine toate aceste ingredinete cu degetele pana cand se fromeaza cocolaose mici, ca boabele de mazare. Acum poti sa adaugi 80 ml apa rece ca gheata si sa framanti din nou pana cand se incorporeaza si se formeaza un aluat moale. Formeaza un disc din aluat, impacheteaza-l cu folie alimentara si lăsăm 20 minute.
Spalam verdețurile și le tăiem marunt. Intr un lighean mai mare, adaugam verdeturile , trahana sau orez Condimenteaza cu sare si piper si amesteca in compozitia cu spanac verdeturile proaspete.
Împărțim aluatul in doua. Întindem prima parte și o punem in tava adaugăm compoziția de verdețuri
Cealalta parte din aluat o vei rula pe masa tapetata cu faina intr-un disc suficient de mare incat sa acopere tava.
Pune foaia de aluat deasupra umpluturii si preseaza la margini, astfel incat sa se inchida ca un capac. Taiem placinta. Preincalzim cuptorul la 220 (sus-jos) și apoi băgăm tavă și o lăsăm pentru 20 de minute la 220 până se dezlipește de pe tava apoi coboram temperatura la 180 și mai lasăm 30 de minute dar incercati sa vedeți dacă spanacul este fiert
Spalam verdețurile și le tăiem marunt. Intr un lighean mai mare, adaugam verdeturile , trahana sau orez Condimenteaza cu sare si piper si amesteca in compozitia cu spanac verdeturile proaspete.
Împărțim aluatul in doua. Întindem prima parte și o punem in tava adaugăm compoziția de verdețuri
Cealalta parte din aluat o vei rula pe masa tapetata cu faina intr-un disc suficient de mare incat sa acopere tava.
Pune foaia de aluat deasupra umpluturii si preseaza la margini, astfel incat sa se inchida ca un capac. Taiem placinta. Preincalzim cuptorul la 220 (sus-jos) și apoi băgăm tavă și o lăsăm pentru 20 de minute la 220 până se dezlipește de pe tava apoi coboram temperatura la 180 și mai lasăm 30 de minute dar incercati sa vedeți dacă spanacul este fiert
Comentarii
Trimiteți un comentariu