tigaie picanta cu porc
Dragii mei aceasta reteta este foarte ceruta la noi in familie.
Nu vor nici garnitura nici farfurie , se servete direct din tigaie.
Ingrediente
800 gr carne de porc pentru friptură (muşchi sau pulpă)
3-4 linguri ulei
1 ceapă
2-3 căţei de usturoi
150 ml vin alb
1 ardei gras
1 ardei iute
2-3 roşii
sare
piper
oregano
Mod de preparare
Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie felii groase de 1-2 cm. Se dau cu puţin piper şi se prăjesc în ulei încins, câte 7-8 minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie fără să se înţepe cu furculiţaÎn grăsimea rămasă în tigaie se călesc uşor ceapa şi usturoiul fin tocate. Se sting cu vin îndoit cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 5-6 minute.
În sosul de vin, se pun din nou feliile de carne. Se adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe şi ardeiul iute fin tocat şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 10-15 minute.
Roşiile se spală, se curăţă de coajă şi se toacă mărunt. Se pun în sosul de la friptură şi se lasă să dea doar câteva clocote. Se potriveşte la gust cu sare , oregano şi piper şi se serveşte
Roşiile se spală, se curăţă de coajă şi se toacă mărunt. Se pun în sosul de la friptură şi se lasă să dea doar câteva clocote. Se potriveşte la gust cu sare , oregano şi piper şi se serveşte
Comentarii
Trimiteți un comentariu