panna cotta cu jeleu de capsuni

Panna Cotta  cu jeleu de capsuni

O rețetă italiana cu lapte , foarte gustoasa si este buna pentru zilele toride de vară si nu numai , eu o fac mereu.
Ingrediente:
pentru panna cotta
8 foi de gelatina
1 baton de vanilie
80 gr zahar
600 ml frișca
4 linguri suc de lămâie
pentru jeleu
500 ml suc de capsuni ( sau zeama de  compot de visine/cirese sau suc de alte fructe)
2 pliculete gelatina granule
1 lingura de miere
Mod de preparare:
Gelatina se înmoaie în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul, miezul lui, zahărul şi frişca se pun la fiert şi se lasă să clocotească uşor, timp de cca 10 min. Apoi se iau de pe foc şi se îndepărtează păstaia de vanilie.
Se dizolvă gelatina în compoziţia caldă de frişcă. Se lasă să se răcească. Panna Cotta se toarnă în 4 forme mici (a 150 ml); sau în formă  mai mare se lasă la frigider cca 2 ore, ca să se întărească.
Punem capsuni in blender si le amestecam bine. Le punem in strecuratoare deasupra unei craticioare si lasam se se scurga apasam cu lingura sa se scurga toata zeama
Punem un pahar de suc ( din 500 ml)  la incalzit , nu trebuie sa fiarba. Adaugam  gelatina si amestecam repede. Lasam 10 minute sa se dilueze bine. Dupa 10 minute  adaugam sucul cu gelatina peste sucul ramas si amestecam bine. Adaugam si mierea si amestecam pana se dilueaza bine. Punem jeleu peste panna cotta  si punem in frigider pentru 3-4 ore. La mine nu au avut rabdare copii si am intors forma mai repede . Dar va spun ca a disparut rapid.
Pofta buna

Comentarii

Postări populare