Supa cu galusti pufoase
Supa cu galuste este preparatul care ne face sa ne simtim ca acasa. Insa nu stim cu totii cum sa preparam galustele asa cum o face mama. Sunt cele mai pufoase si gustoase Supa cu galuste a mamei intotdeauna mi-a placut. Avea gust delicios si galuste tare, tare pufoase. Cand am invatat si eu sa gatesc, mi-a aratat secretul acestor galuste
Ingrediente
500 g tacamuri de pasare
1 radacina pastarnac
1 radacina mica telina
2 morcovi
1 ceapa mare
1 foaie dafin
1legatura patrunjel
sare si piper dupa gust
Pentru galuste:
2 oua
7 linguri gris
ulei
sare
Mod de preparare
Se fierb tacamurile aproximativ 10 minute, pana cand se ridica spuma in oala. Se aduna spuma si se adauga legumele curatate si tocate bucati mari, dafinul si coditele de patrunjel. Se asezoneaza cu sare si piper si se fierbe pana cand legumele si carnea sunt patrunse.
in acest timp, se freaca ouale cu ulei si cu sare, apoi se adauga grisul in ploaie, pana ajunge la consistenta unei smantani groase. Cu o lingura incalzita in supa, se ia din compozitie sise adauga galustele in supa.
Se acopera oala si se fierbe maximum 10 minute, la foc mic, apoi se opreste focul. inainte de servire, se toaca patrunjel proaspat. Copiilor mei nu le place pătrunjel și au pozat chira farfuria lor .
Ingrediente
500 g tacamuri de pasare
1 radacina pastarnac
1 radacina mica telina
2 morcovi
1 ceapa mare
1 foaie dafin
1legatura patrunjel
sare si piper dupa gust
Pentru galuste:
2 oua
7 linguri gris
ulei
sare
Mod de preparare
Se fierb tacamurile aproximativ 10 minute, pana cand se ridica spuma in oala. Se aduna spuma si se adauga legumele curatate si tocate bucati mari, dafinul si coditele de patrunjel. Se asezoneaza cu sare si piper si se fierbe pana cand legumele si carnea sunt patrunse.
in acest timp, se freaca ouale cu ulei si cu sare, apoi se adauga grisul in ploaie, pana ajunge la consistenta unei smantani groase. Cu o lingura incalzita in supa, se ia din compozitie sise adauga galustele in supa.
Se acopera oala si se fierbe maximum 10 minute, la foc mic, apoi se opreste focul. inainte de servire, se toaca patrunjel proaspat. Copiilor mei nu le place pătrunjel și au pozat chira farfuria lor .
Comentarii
Trimiteți un comentariu