bulion de rosii varianta 2
Când simți ca te-ai saturat de roșii cat pentru un an întreg, mai rabdă puțin. Exact atunci poți găsii cele mai coapte si gustoase roșii din care sa faci un bulion de casa (sau pasta de tomate) delicios, fără coloranți si conservanți artificiali.
În luna august si septembrie găsim cele mai bune și mai coapte roșii
Ingrediente
4 kg rosii bine coapte
4 frunze de dafin
1 lingura sare
2 linguri zahar
2-3 linguri ulei
Mod de preparare
Daca ai un robot de bucătărie sau un blender submersibil, taie roșiile cubulețe si pasează-le in robot sau cu ajutorul blenderului. Strecoară pasta rezultata printr-o sita fina, pentru a retine semințele si cojile. Lăsăm aceasta compoziție peste noapte in cratița, iar dimineața luam cu o spumiera doar pasta de tomate ( care se ridica la suprafața, iar apa rămâne la fund) Punem cratița pe foc mediu si lăsăm sa fiarbă 20- 25 de minute amestecând continuu
Când compoziția capătă consistenta de bulion, amesteca in mod constant, pentru a preveni lipirea si arderea pastei de tomate oprim focul si lăsăm 5 minute. Punem pasta de tomate in borcane sterilizate anterior si lasă-le sa se răcească cu gura in jos.
Comentarii
Trimiteți un comentariu