cafea greceasca


 
O cafea cu o aroma deosebita care invioreaza orice dimineata. Cafeaua greceasca difera de alte sortimente prin modul de coacere si maruntire. Multe tari din jurul Marii Mediteraneene beau aceasta cafea care este denumita si cafea la ibric. Pentru a-si pastra gustul deosebit si caimacul, va recomandam ca fierberea sa se faca la foc mic si in momentul in care incepe sa se umfle si se formeaza caimacul sa se indeparteze ibricul de pe foc. Se serveste de obicei in cescute mici cu fundul plat.
Cafeaua greceasca fiarta este bogata in polifenoli si antioxidanti si contine doar o cantitate moderata de cofeina. Ea pare sa aiba cele mai mari beneficii in comparatie cu alte tipuri de cafea.
Ingrediente
1 ibric special
1 ceasca apa
2 lingurite cafea Loumidis
2 lingurite zahar.
Mod de preparare
Avem nevoie in primul rand de o cafea speciala, greceasca, pe care o gasim la diverse targuri si magazine de cafea. Este recomandat sa fie macinata fin.
Procedeul este foarte simplu, in mare ca la orice alta cafea facuta la ibric: se fierbe apa, se adauga zaharul si cafeaua, apoi se fierbe din nou pana da foarte putin in clocot.
Pentru a bea o cafea greceasca ca la carte trebuie sa avem grija sa turnam continutul ibricului usor, astfel incat spuma sa ramana la suprafata

Comentarii

Postări populare