chiftelute de pui cu 3 feluri de branza
Mult mai sănătoase decât cele din carne de porc, chifteluțele de pui sunt extrem de gustoase, ușoare și sățioase. Pe placul celor mari și mici deopotrivă, merg servite cu orice tip de garnitură sau simple, pe post de aperitiv la diferite evenimente.
Ingrediente
600 g piept de pui tocat
1 ceapă mică tocată mărunt
1 ou mare
3 căței de usturoi pisați
câteva fire pătrunjel tocat
Tocam carnea. Punem usturoi, ceapa, menta , pătrunjelul si o lingura de ulei in blender si amestecam bine. Punem carnea tocata in bol. Adăugăm oul si faina. Condimentam cu sare , piper si oregano, Amestecam bine. Adăugam compoziția de ceapa si amestecam, apoi punem mixtul de brânza si amestecam. Amestecă bine și apoi formează chifteluțele în palme. După ce le-ai format, dă-le prin făină și pune-el, în serii ca să nu stea înghesuite, la prăjit. Prăjește 4 minute pe o parte, apoi 3 pe cealaltă și lasă la prăjit până se pătrund.
Scoate-le pe o farfurie pe care ai pus un șervet de hârtie care să absoarbă eventualul ulei extra
câteva frunze de menta
2 linguri faina
1 vârf linguriță oregano
sare și piper după gust
200 gr mix 3 feluri de brânza
făină+ulei pentru prăjit
Mod de preparareTocam carnea. Punem usturoi, ceapa, menta , pătrunjelul si o lingura de ulei in blender si amestecam bine. Punem carnea tocata in bol. Adăugăm oul si faina. Condimentam cu sare , piper si oregano, Amestecam bine. Adăugam compoziția de ceapa si amestecam, apoi punem mixtul de brânza si amestecam. Amestecă bine și apoi formează chifteluțele în palme. După ce le-ai format, dă-le prin făină și pune-el, în serii ca să nu stea înghesuite, la prăjit. Prăjește 4 minute pe o parte, apoi 3 pe cealaltă și lasă la prăjit până se pătrund.
Scoate-le pe o farfurie pe care ai pus un șervet de hârtie care să absoarbă eventualul ulei extra
Comentarii
Trimiteți un comentariu