banane beneficii

Se zice ca un mar pe zi te tine departe de doctor. Ei bine, bananele conțin de patru ori mai multe proteine, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A si de doua ori mai multe vitamine si minerale. Sunt, totodată, bogate in potasiu si fibre. Iată de ce e bine sa le mănânci in fiecare zi
Acum, la inceput de anotimp, când organismul are nevoie, mai mult ca oricând de vitamine si minerale ca sa functioneze normal si sa faca fata cu bine schimbarilor atmosferice care se vor produce, bananele sunt cat se poate de indicate si potrivite, daca luam in calcul compozitia lor deosebit de bogata care poate fi asemuita cu o farmacie.Miezul fructului, fraged, zemos si dulce, cu un parfum unic, contine vitamine din grupul B, vitamina C, cam 16% din necesarul zilnic, provitamina A care protejeaza organismul impotriva unor forme de cancer, afectiuni cardiovasculare si diabet, fier, calciu si potasiu, care imbunatateste functiile inimii si ajuta organismul sa asimileze mai bine calciul.
Multe persoane ocolesc bananele, acuzandu-le ca ingrasa. Sigur ca ingrasa, orice, aliment consumat in exces ingrasa sau face rau. Daca ai cumparat un kilogram de banane, nimeni nu te oblige sa-l consumi intr-o zi. Un consum ponderat de banane, una, doua pe zi, aduce organismului un lung sir de beneficii.
Prin compozitia lor bogata, bananele sunt o sursa de nutrienti necesari pentru buna functionare a organismului. Potasiul nu numai ca protejeaza inima, dar mentine si presiunea arteriala in limite normale. In plus, potasiul te fereste de crampe musculare si de extenuare fizica.
Vitaminele din complexul B pe care le contine banana ajuta la cresterea capacitatilor intelectuale si atentiei, fiind utile totodata si in prevenirea bolilor psihice si in tratarea depresiei.
Vitamina B6, bine reprezentata in compozitia bananei, este esentiala pentru buna functionare a celulei nervoase, intareste sistemul imunitar si mentine stabilitatea nivelului zaharului din sange.
Oricand, banana poate fi o gustare savuroasa, mai ales dupa amiaza, cand, dupa o zi prea incarcata sau stresanta, apare acea foame de dulce, sau chiar un mic dejun puternic aromat. Banana are putine calorii, un nivel de grasimi foarte scazut si cantitatea de fibre te va ajuta sa mananci mai putin la masa care urmeaza.
Bananele sunt renumite pentru calmarea durerilor de stomac si a arsurilor. De asemenea, expertii spun ca bananele contin pectina, o fibra solubila care ajuta digestia si combate constipatia.
Bananele se recomanda copiilor care depun efort fizic si intelectual, sportivilor, dar si persoanelor mature, deoarece protejeaza de decalcifiere, iar pe femei le protejeaza de osteoporoza.
Persoanele care tin cura de slabire ar trebui sa consume zilnic una, doua banane deoarece, in ceea ce le priveste, exista riscul de devitaminizare si demineralizare a organismului.
1. Iti dau energie maxima si de durata
Bananele contin trei zaharuri naturale - sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre. Tocmai de aceea, o banana iti da un boost de energie instantaneu, care dureaza. Expertii in nutritie au remarcat ca o singura banana este suficienta cat sa sustina un efort fizic intens de 90 minute. Nici nu e de mirare ca este fructul preferat al sportivilor de performanta.
2. Lupta cu anemia
Bogate in fier, bananele stimuleaza productia de hemoglobina si ajuta astfel in ameliorarea acestei probleme.3. Amelioreaza tensiunea arteriala Acest fruct tropical este foarte bogat in potasiu, fara sa contina si multa sare. Astfel, este perfect pentru a combate tensiunea arteriala. Efectele sunt atat de puternice incat Food and Drug Administration (FDA) a permis producatorilor de banane sa promoveze oficial beneficiile asupra corpului.
4. Te scapa de constipatie Bogate in fibre si prebiotice, bananele ajuta sa restabilirea unei activitati normale ale sistemului digestiv si te trateaza fara sa fii nevoit sa apelezi la laxative.
5. Trateaza mahmureala Una din cele mai simple si rapide metode de a scapa de mahmureala este sa-ti faci un milkshake cu banane, indulcit cu miere. Banana iti calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, iti restabileste nivelul de zahar din sange si te pune pe picioare.
6. Calmează arsurile la stomac
Bananele au efect antiacid, asa ca le poti consuma ori de cate ori te doare stomacul.
7. Calmeaza piscaturile de tantari
Inainte sa folosesti o crema, incearca sa freci zona afectata cu o coaja de banana. Persoanele care au incercat aceasta metoda au marturisit ca le-a calmat iritatia.
8. Ulcer
Bananele sunt folosite ca alimente dietetice impotriva bolilor digestive, in special a ulcerului. Textura moale actioneaza ca un pansament, reduce iritatiile si neutralizeaza aciditatea din stomac. 
 

Comentarii

Postări populare