paine fara framantare 2
Pentru ca nicio masa nu are gust fara paine, eu nu cumpăr pâine niciodată.
Ingrediente
1 plic praf de copt
1/2 de lingurița de sare
1/2 de lingurița de zahar
Mod de preparare
Se amesteca in prealabil faina cu praful de copt, zaharul si sarea. Apoi se adaugă si restul ingredientelor, amestecând bine, fie cu o lingura mare de lemn, fie cu mixerul cu cârlige de frământare.
Se tapetează o forma de chec cu hârtie de copt sau se unge cu putin ulei si se pune pune aluatul in ea si se da cuptorul încins la 200 de grade C, aproximativ 40-50 de minute. Se verifica si cand painea este rumenita, pentru a fi sigur ca este gata, utilizează următorul truc: daca tava este lovita pe fund si suna a gol atunci paine este gata.
Ingrediente
300 gr faina mixta ( alba si de porumb)
250 gr iaurt grecesc1 ou1 plic praf de copt
1/2 de lingurița de sare
1/2 de lingurița de zahar
Mod de preparare
Se amesteca in prealabil faina cu praful de copt, zaharul si sarea. Apoi se adaugă si restul ingredientelor, amestecând bine, fie cu o lingura mare de lemn, fie cu mixerul cu cârlige de frământare.
Se tapetează o forma de chec cu hârtie de copt sau se unge cu putin ulei si se pune pune aluatul in ea si se da cuptorul încins la 200 de grade C, aproximativ 40-50 de minute. Se verifica si cand painea este rumenita, pentru a fi sigur ca este gata, utilizează următorul truc: daca tava este lovita pe fund si suna a gol atunci paine este gata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu