muschiulet de porc cu cartofi la cuptor






 
Știați ca mușchiul de porc are mai puține calorii decât un piept de pui cu piele? Eu am aflat asta de curând. Așadar, când ne plictisim de pui, putem alege liniștiți un mușchiuleț de porc in loc. Se prepara foarte rapid, însă trebuie sa fiți atenți cat il coaceți: prea puțin si e in sânge, prea mult si e uscat. Dar stați liniștiți, aceasta rețeta conține toți pașii si timpii necesari pentru prepararea unui mușchiuleț de porc, suculent si gustos. Pe post de garnitura am ales cartofii noi, fiindcă sunt de sezon.
Ingrediente
1 kg cartofi noi
3mușchiuleți de porc (de cca 500 gr)
1 lingurița cu vârf muștar
3 catei usturoi
sare, piper si oregano
7 linguri ulei150 ml apa
Mod de preparare
Se curata mușchiulețul de pielite si grăsime (tot ce e alb) si se da cu sare (un pic mai multa decat ati pune in mod normal). Se lasă sa stea 1 ora la temp. camerei.
Se curata usturoiul si se pune in blender , împreuna cu sare , oregano si piper. Se adaugă 5 linguri ulei si se omogenizează bine. Se curata. Cei mai mari se taie in doua, iar ce mici se lasă întregi.Se toarnă câteva linguri din condiment peste cartofi, se presară cu sare si se amesteca sa fie bine acoperiți. Se pun cartofii într-o tava, pe un singur strat. Se toarnă 100 ml apa (pe marginea tavii ca sa nu spalati condimentul) si se acoperă cu folie de aluminiu.
Se da tava cu cartofi la cuptor, la 220C, pentru 35 minute. Cu 10 minute înainte de a expira cele 25 minute (cat stau cartofii la cuptor) se încing intr-o tigaie 2 linguri ulei. Mușchiulețul se unge cu restul de condiment. Se pune in tigaie (aveți grija ca vârful subţire al mușchiulețului sa il introduceți dedesubt, astfel încât sa obțineți o grosime cat mai uniforma; vezi poza 3 - prim plan). Prăjiți mușchiulețul cca 2 minute (pana se rumenește ușor) pe o parte, apoi il întoarceți si il rumeniți usor si pe cealaltă parte. La final in întoarceți pe laterale si il prăjiți 30 secunde. Scoateți tava cu cartofi din cuptor si luați folia de aluminiu. Puneți mușchiulețul deasupra si dați tava la cuptor si restul de apa (fără folie de data asta) încă 10 minute. După cele 10 minute mușchiulețul va fi gata.Taiati mușchiulețul felii subțirele si așezați-le in mijlocul unui platou. In jur așezați cartofii copti.

Comentarii

Postări populare