parjoale in sos
Parjoale Moldovenesti ca la bunica cele mai bune si mai gustoase. Cu un sos si piure alaturi merg de minune.
Ingrediente
pentru parjoale
500 g carne de viţel
500 g ceafă de porc
150 ml lapte
350 g miez de pâine albă
2 cepe mari
mărar, pătrunjel
4 ouă
300 g unt
1 cartof
200 gr pesmet (la ţară se pune mălai)
piper, sare
Pentru sos
2 ardei grași roșii
1 ardei gras verde
2-3 cepe
2 linguri faina
100 ml lapte sau apa
sare
Mod preparare:
Se toacă carnea.
Se îmbibă bine pâinea în lapte, se stoarce.
Se toacă pedant ceapa, se înmoaie bine în unt, pe foc mic.
Se toacă mărunt mărarul şi pătrunjelul.
Se rade cartoful pe răzătoarea mică.
Se bat ouăle.
Se amestecă pâinea, carnea, ceapa, ouăle, mărarul şi pătrunjelul, cartoful, piper, sare dupa gust, 100 g unt.
Se pune într-o farfurie pesmet fin (sau mălai).
Se ia (cu polonicul!) tocătura, că pârjoala e mare cât palma, se tăvăleşte prin pesmet, se turteşte la 1 cm grosime, se alungeşte (trebuie să arate oval, cam ca o palmă de copil.
Se prăjeşte în unt încins, în tigaie acoperită pentru a se pătrunde bine carnea şi ca să-şi ia aromele tuturor ingredientelor, pe foc foarte mic, rumenindu-se bine pe ambele pârți.
Sosul
Spălam ardeii si tăiem mărunt, curățam, spălam si tăiem mărunt ceapa.
Punem ceapa in ulei încins , apoi adăugăm ardeii si lăsăm 2-3 minute. Adăugam apa si lăsăm sa fiarbă bine. Când ceapa si ardeii sunt fierți , amestecam apa sau lapte cu faina si sare si apoi adăugam peste ceapa si ardei si mai lăsăm sa fiarbă un clocot.
Punem sosul peste pârjoale si servim. Daca doriți faceți si un piure. Noua ne place si asa simplu
Ingrediente
pentru parjoale
500 g carne de viţel
500 g ceafă de porc
150 ml lapte
350 g miez de pâine albă
2 cepe mari
mărar, pătrunjel
4 ouă
300 g unt
1 cartof
200 gr pesmet (la ţară se pune mălai)
piper, sare
Pentru sos
2 ardei grași roșii
1 ardei gras verde
2-3 cepe
2 linguri faina
100 ml lapte sau apa
sare
Mod preparare:
Se toacă carnea.
Se îmbibă bine pâinea în lapte, se stoarce.
Se toacă pedant ceapa, se înmoaie bine în unt, pe foc mic.
Se toacă mărunt mărarul şi pătrunjelul.
Se rade cartoful pe răzătoarea mică.
Se bat ouăle.
Se amestecă pâinea, carnea, ceapa, ouăle, mărarul şi pătrunjelul, cartoful, piper, sare dupa gust, 100 g unt.
Se pune într-o farfurie pesmet fin (sau mălai).
Se ia (cu polonicul!) tocătura, că pârjoala e mare cât palma, se tăvăleşte prin pesmet, se turteşte la 1 cm grosime, se alungeşte (trebuie să arate oval, cam ca o palmă de copil.
Se prăjeşte în unt încins, în tigaie acoperită pentru a se pătrunde bine carnea şi ca să-şi ia aromele tuturor ingredientelor, pe foc foarte mic, rumenindu-se bine pe ambele pârți.
Sosul
Spălam ardeii si tăiem mărunt, curățam, spălam si tăiem mărunt ceapa.
Punem ceapa in ulei încins , apoi adăugăm ardeii si lăsăm 2-3 minute. Adăugam apa si lăsăm sa fiarbă bine. Când ceapa si ardeii sunt fierți , amestecam apa sau lapte cu faina si sare si apoi adăugam peste ceapa si ardei si mai lăsăm sa fiarbă un clocot.
Punem sosul peste pârjoale si servim. Daca doriți faceți si un piure. Noua ne place si asa simplu
Comentarii
Trimiteți un comentariu