salam de biscuiti cu lapte condensat



Cine nu a mâncat măcar o dată în viaţă salam de biscuiţi făcut în casă de mama sau bunica? Dacă ţi-e dor de acest gust inconfundabil, nu mai astepta şi prepară şi tu cea mai usoara si gustoasa reţetă.
Ingrediente
500 gr biscuiţi simpli (populari)
200 gr unt
390 ml lapte condensat
 4 linguri pudră de cacao
3 linguri rom
100 gr nuci
 2 pliculeţe zahăr vanilat
fulgi de cocos pentru ornat
Mod de preparare
Se rumenesc uşor, în cuptor, biscuiţii şi nucile, pentru a fi mai crocante, apoi se zdrobesc şi se aşază într-un castron mare.
Se pune untul intr o crăticioara pe foc mediu si se lasă sa se topească, apoi adăugam laptele condensat si amestecam.Se adaugă pudra de cacao, zahărul vanilat şi se amestecă bine până se omogenizează ca un sos.
În castronul cu biscuiții si nuci se toarnă sosul de cacao preparat. Se amestecă uşor pentru a se îmbiba bine cu sos, având grijă ca biscuiţii să nu se sfărâme prea tare.
Se întinde pe planşetă o folie alimentară, se toarnă compoziţia modelată sub formă de sul (salam), apoi se rulează strâns folia în jurul compoziţiei. Se pune acest salam de biscuiti la frigider pentru circa 4-5 ore sau peste noapte, se scoate din folie, se tăvăleşte prin fulgi de cocos şi se serveşte tăiat felii groase

Comentarii

Postări populare