gogosele cu miere
Vestitele loukoumades grecești cu miere ( gogoșele). Cei care au fost măcar odată in Grecia, sunt sigura ca au mâncat aceste gogoșele care se găsesc peste tot dar mai ales la panaghiri (bâlci), este foarte ușor de preparat si toata le iubește. Eu de când sunt aici in Grecia fac mereu, am observat insa ca lipsește rețeta de pe blog si iaca m am apucat sa o scriu poate încercați si voi.
Ingrediente240 ml apă caldă
240 ml lapte
15 g drojdie uscată
450 g făină
2 linguri zahăr
1 praf de sare
4 linguri ulei
ulei, pentru prăjit
miere
nuci (optional)
scortisoara
Mod de preparare
Amesteci drojdia cu apa, 5 minute, apoi o încorporezi în făină. Torni laptele, adaugi zahărul, sarea și uleiul. Amesteci până când se omogenizează ingredientele și lași aluatul la crescut o oră.
Încingi uleiul în tigaie, înmoi o lingură în apă și iei câte o lingură de aluat, pe care-l așezi în tigaie. Treci lingura prin apă după fiecare gogoașă. Prăjești gogoșile pe ambele părți, apoi le scoți pe prosoape de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Cât timp sunt calde, torni peste ele miere și presari nuca sfărâmată. (optional) sau scortisoara. Se servesc calde.
Comentarii
Trimiteți un comentariu