ciorba a la grec
O ciorbă caldă nu o poți refuza niciodată, iar ciorba a la grec este un adevărat deliciu. Adevărata denumire este de Avgolemono, de la cele doua ingrediente care grecilor le plac foarte mult si anume oua si lămâie. Aceasta supa se face cu orez, noua ne place cu taietei de casa
Ai pofta de o ciorba fierbinte la prânz? Încearcă sa prepari acasă o ciorba de pui a la grec si servește-o cu pofta, caci sigur va fi cea mai buna ciorba pe care ai mâncat-o!Ciorba de pui a la grec este un fel de mâncare extrem de apreciat, alături de alte tipuri de ciorbă. Dacă ştiţi câteva trucuri, mâncarea se poate găti cu ușurință. Este însă o rețeta greceasca care a devenit tot mai populara si in bucătăria românească.
Eu fac aceasta rețeta de vreo 9 ani, dar nu am avut blog, iar de când am făcute blogul nu am reușit sa o pregătesc. Uite ca a venit si rândul acestei ciorbe. Am primit de la mama din tara un cocos baban de la noi din gradina crescut natural, am zis ca l fac ciorba ( bineînțeles ca am folosit doar 1/2 de cocos, cealaltă jumătate il fac friptura).
Ingrediente
1/2 cocos de tara
3 cepe medii
2 morcovi
1 rădăcina țelina (mărime medie)
2 linguri ulei de măsline
2 frunze de dafin
120 gr hilopites (tăieței făcuți in casa tăiați pătratele)
3 L apa
3 oua
120 ml suc de lămâie
sare
Mod de preparareCurățam bine cocosul îl tăiem pe jumătate si îl punem la fiert in apa, alaturi de morcov, telina, foile de dafin, sare si una din cepe, taiate mare. Fierbe ingredientele la foc mic pentru 80-100 minute, pana ce carnea e pătrunsa. In rastimp, toaca marunt celelalte 2 cepe si caleste-le in 2 linguri de ulei pana ce devin translucide. Strecoara toate ingredientele si lasa carnea sa se raceasca. Pune ceapa in supa, alaturi de tăiețeii de casa si lasa supa sa fiarba pentru 10 de minute. In rastimp, taie carnea. Punem oualele in blender si amestecam bine, punem compoziția in bol , adăugam zeama de lămâie si amestecam bine. Adaugă apoi, amestecand continuu, cate un polonic de supa fierbinte, pana ce temperatura compozitiei e apropiata de cea a supei.Toarna amestecul de oua si lămâie in oala de ciorba, amestecand energic. Punem carnea inapoi in supa, lăsăm încă 10 minute la foc mic.
Comentarii
Trimiteți un comentariu