sarmalute in foi de vita avgolemono
Buna dimineata una dintre cele mai gustoase retete mai ales în timpul iernii si nu numai . Am putea mânca de 2 până la 3 ori pe săptămână, dar este prea greoaie.
Aceasta este o reteta greceasca care este diferita de reteta noastra de sarmalute in foi de vita.
Ingrediente
Pentru sarmale
1 kg de carne vitel tocata
25 -30 frunze de vita de vie
½ cana de orez (preferabil nychaki)
3 linguri patrunjel tocat
2 linguri marar tocat
2-3 cepe mari tocate
2 linguri apa
sare si piper
Pentru sos
2 oua
2 lamaie
sare si piper
apa
untura (fitini)
Mod de preparare
Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să nu se dizolve. Scoateți-le cu o lingura si intindeti-lee pe o farfurie.
Într-un castron pune carne tocată si cele 2 linguri de apa, sare si piper si lasam deoparte. Intr o tigaie punem putin ulei, apoi adaugam ceapă lasam 2 minute, punem patrunjelul si mararul tocat apoi adaugam orezul si lasam un minute. Punem orezul peste carnea tocata. Framantati bine. Luând o singură foaie, am pus un pic de umplere la marginea (aproximativ o linguriță și ceva). Rulati cu atenție foaia pentru a închide, puneti sarmalele in oala mai mare . Puneti untura (fitini) peste sarmale, punem o farfurie peste sarmale ( sa nu se ridice la suprafata). Se toarnă apă fierbinte pentru a acoperi sarmalele. Adaugam putina sare și acoperim oala cu capacul si se lasa sa se fiarba timp de aproximativ 75-90 de minute. Retrageți cratita de pe foc si luam farfuria care am pus o peste sarmale. Se pun oualele in blender si se amesteca bine. Punem oualele batute in castron adaugam zeama de lamaie si amestecam bine si apoi punem peste sarmale. Pofta buna
Aceasta este o reteta greceasca care este diferita de reteta noastra de sarmalute in foi de vita.
Ingrediente
Pentru sarmale
1 kg de carne vitel tocata
25 -30 frunze de vita de vie
½ cana de orez (preferabil nychaki)
3 linguri patrunjel tocat
2 linguri marar tocat
2-3 cepe mari tocate
2 linguri apa
sare si piper
Pentru sos
2 oua
2 lamaie
sare si piper
apa
untura (fitini)
Mod de preparare
Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să nu se dizolve. Scoateți-le cu o lingura si intindeti-lee pe o farfurie.
Într-un castron pune carne tocată si cele 2 linguri de apa, sare si piper si lasam deoparte. Intr o tigaie punem putin ulei, apoi adaugam ceapă lasam 2 minute, punem patrunjelul si mararul tocat apoi adaugam orezul si lasam un minute. Punem orezul peste carnea tocata. Framantati bine. Luând o singură foaie, am pus un pic de umplere la marginea (aproximativ o linguriță și ceva). Rulati cu atenție foaia pentru a închide, puneti sarmalele in oala mai mare . Puneti untura (fitini) peste sarmale, punem o farfurie peste sarmale ( sa nu se ridice la suprafata). Se toarnă apă fierbinte pentru a acoperi sarmalele. Adaugam putina sare și acoperim oala cu capacul si se lasa sa se fiarba timp de aproximativ 75-90 de minute. Retrageți cratita de pe foc si luam farfuria care am pus o peste sarmale. Se pun oualele in blender si se amesteca bine. Punem oualele batute in castron adaugam zeama de lamaie si amestecam bine si apoi punem peste sarmale. Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu