panna cotta
Buna ziua , o rețetă italiana
Panna Cotta cu sos
O rețetă italiana cu lapte , foarte gustoasa si este buna pentru zilele toride de vară si nu numai , eu o fac mereu.
Ingrediente:
8 foi de gelatina
1 baton de vanilie
80 gr zahar
600 ml frișca
4 linguri suc de lămâie
Dulceata de capsuni
Mod de preparare:
Gelatina se înmoaie în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul, miezul lui, zahărul şi frişca se pun la fiert şi se lasă să clocotească uşor, timp de cca 10 min. Apoi se iau de pe foc şi se îndepărtează păstaia de vanilie.
Se dizolvă gelatina în compoziţia caldă de frişcă. Se lasă să se răcească. Panna Cotta se toarnă în 4 forme mici (a 150 ml); sau în formă mai mare se lasă la frigider cca 2 ore, ca să se întărească. În momentul servirii punem dulceata de capsuni
Pofta buna!
O rețetă italiana cu lapte , foarte gustoasa si este buna pentru zilele toride de vară si nu numai , eu o fac mereu.
Ingrediente:
8 foi de gelatina
1 baton de vanilie
80 gr zahar
600 ml frișca
4 linguri suc de lămâie
Dulceata de capsuni
Mod de preparare:
Gelatina se înmoaie în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul, miezul lui, zahărul şi frişca se pun la fiert şi se lasă să clocotească uşor, timp de cca 10 min. Apoi se iau de pe foc şi se îndepărtează păstaia de vanilie.
Se dizolvă gelatina în compoziţia caldă de frişcă. Se lasă să se răcească. Panna Cotta se toarnă în 4 forme mici (a 150 ml); sau în formă mai mare se lasă la frigider cca 2 ore, ca să se întărească. În momentul servirii punem dulceata de capsuni
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu