dulceata de visine
dulceață de visine
Ei bine, dacă este vară, este perioada dulcețurilor și a gemurilor care, cu grijă și dragoste, se prepară pentru a avea la iarnă un dram din parfumul verii. Dulceața de vișine este în capul listei cu mici plăceri de seara, când în dorința de a avea ceva dulce, ea este preferată pe lângă o ceașcă de ceai de mentă sau chiar cu clătite sau vafe.
Ingrediente
4 kg de vișine curățate de sâmburi
4 kg de zahăr
zeama de la 2 lămâi mari
5 zahar vanilat de la dr. Oetker
Mod de preparare
Se scot sâmburii cu un pai sau cu un aparat special. După ce avem vișinele spălate și curățate de sâmburi le punem într-o cratiță mare, adăugăm peste ele zahărul și lăsăm așa până a două zi .
Așezăm cratița pe foc mic și lăsăm să fiarbă având grijă să adunăm spuma care se formează la suprafață .
Amestecăm ușor, din când în când . Când nu se mai adună spumă adăugăm zeama de lămâie și mai lăsăm să fiarbă până în momentul în care picăturile de dulceață ,turnate pe o farfurie rece,nu mai curg .Avem grijă să probăm destul de des pentru că ne putem păcăli ușor și să lăsăm dulceața să fiarbă prea mult .
Trebuie să-și păstreze culoarea roșu-închis.
Turnăm dulceața fierbinte în borcane spălate și sterilizate .Închidem capacele ermetic și lăsăm dulceața cu gură în jos, învelite în pătură ,până a două zi .
Comentarii
Trimiteți un comentariu