salata greceasca
Salata greceasca
Aceasta salata merge cu gratar, cu friptura la cuptor sau chiar simpla.
Ingrediente
1 castravete
4 roşii
1 ardei verde
1 ceapă
200 gr brânza feta
1 lămâie
4 linguri ulei de măsline
2 lingurite oregano proaspăt
sare piper
capere (optional)
masline (optional)
Mod de preparara
Spalăm şi curăţăm castravetele. Punem sare pe el şi, după 15 minute, scurge sucul. Apoi taiem în sferturi roşiile. Curăţăm ardeiul de seminţe şi de părţile albe şi taie-l în lamele fine.
Curăţăm ceapa şi taie-o în rondele fine.
Punem toate ingredientele într-un bol mare.
Taiem brânza feta în patru şi apoi în cuburi mici (1,5 cm) sau fâşii fine.
Adaugăm uleiul de măsline, sare şi piper, după gust şi cele 2 linguriţe de oregano. Mai poţi adăuga suc de lămâie.
Lasăm o oră la rece şi apoi serveşte. Pofta buna!
Aceasta salata merge cu gratar, cu friptura la cuptor sau chiar simpla.
Ingrediente
1 castravete
4 roşii
1 ardei verde
1 ceapă
200 gr brânza feta
1 lămâie
4 linguri ulei de măsline
2 lingurite oregano proaspăt
sare piper
capere (optional)
masline (optional)
Mod de preparara
Spalăm şi curăţăm castravetele. Punem sare pe el şi, după 15 minute, scurge sucul. Apoi taiem în sferturi roşiile. Curăţăm ardeiul de seminţe şi de părţile albe şi taie-l în lamele fine.
Curăţăm ceapa şi taie-o în rondele fine.
Punem toate ingredientele într-un bol mare.
Taiem brânza feta în patru şi apoi în cuburi mici (1,5 cm) sau fâşii fine.
Adaugăm uleiul de măsline, sare şi piper, după gust şi cele 2 linguriţe de oregano. Mai poţi adăuga suc de lămâie.
Lasăm o oră la rece şi apoi serveşte. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu