Paine Margareta
Paine Margareta
Ingrediente
1 pliculet drojdie uscata
1 lingura de zahar
350 ml. apa calduta
500 gr. faina alba
1-2 lingurite de sare
ulei de masline- cat sa ne ungem pe maini cand formam chiflele
1 galbenus de ou
1 lingura apa minerala
Susan
Mod de preparare
Intr-un castron punem drojdia cu zaharul si o lingura de apa calduta. Amestecam energic si lasam deoparte vreo 10 minute.
Intr-un castron punem faina . Se toarna peste faina amestecul de drojdie, se toarna apa calduta si se amesteca cu o lingura de lemn
Se muta aluatul pe blatul de lucru si se framanta bine cu ambele maini timp de 10 minute. Se lasa la crescut aproximativ o ora. Apoi impartim aluatul in 6 parti egale ungandu-ne mainile cu ulei de masline.
Modelam fiecare parte, asezam in forma rotunda in forma de floare astfel- punem in mijloc o chifla, apoi pe margine restul de chifle formate. Daca la inceput era loc intre chifle, lasam sa creasca si in tava si vom observa ca se formeaza o floare frumoasa, unindu-se toate petalele sa zicem asa. Se unge cu un galbenus de ou (pe care l ati batut usor cu o lingura de apa minerala )si se presara susan
Se de la cuptor pentru aproximativ 30 minute.
Se scoate, se acopera cu un prosop si apoi e buna de servit.
Pofta buna!
Ingrediente
1 pliculet drojdie uscata
1 lingura de zahar
350 ml. apa calduta
500 gr. faina alba
1-2 lingurite de sare
ulei de masline- cat sa ne ungem pe maini cand formam chiflele
1 galbenus de ou
1 lingura apa minerala
Susan
Mod de preparare
Intr-un castron punem drojdia cu zaharul si o lingura de apa calduta. Amestecam energic si lasam deoparte vreo 10 minute.
Intr-un castron punem faina . Se toarna peste faina amestecul de drojdie, se toarna apa calduta si se amesteca cu o lingura de lemn
Se muta aluatul pe blatul de lucru si se framanta bine cu ambele maini timp de 10 minute. Se lasa la crescut aproximativ o ora. Apoi impartim aluatul in 6 parti egale ungandu-ne mainile cu ulei de masline.
Modelam fiecare parte, asezam in forma rotunda in forma de floare astfel- punem in mijloc o chifla, apoi pe margine restul de chifle formate. Daca la inceput era loc intre chifle, lasam sa creasca si in tava si vom observa ca se formeaza o floare frumoasa, unindu-se toate petalele sa zicem asa. Se unge cu un galbenus de ou (pe care l ati batut usor cu o lingura de apa minerala )si se presara susan
Se de la cuptor pentru aproximativ 30 minute.
Se scoate, se acopera cu un prosop si apoi e buna de servit.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu