cordon bleu





Rețeta perfectă de cordon bleu: rapidă (perfectă, astfel, pentru o cină rapidă dintr-o zi de lucru), sănătoasă (se face la cuptor, nu se prăjește în ulei) și extrem de gustoasă (la așa ingrediente, e și normal!). Un interior aromat și moale, învelit într-o crustă super crocantă: așa trebuie să fie un cordon bleu. Și așa va fi, dacă îl faci după rețeta asta
Ingrediente
2 bucăți de piept de pui (circa 200g fiecare)
4 felii cașcaval
4-6 felii de bacon
1 ou
2 linguri de făină pesmet (sau pâine uscată bine fărâmițată, să fie mai crocant)
ulei/unt topit
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
 Combină pesmetul /pâinea uscată fărâmițată cu niște ulei/unt topit într-un bol. Împrăștie-le pe fundul unei tăvi și dă-le la prăjit în cuptorul încins, 3 minute. Scoate-le imediat și pune-le într-un bol. Taie transversal fiecare piept de pui (crestează un buzunar). Împăturește fiecare felie de brânză o dată și bagă 2 felii în fiecare pui. Fă la fel cu feliile de șuncă. Prinde cu scobitori să nu pirzi umplutura. Asezonează cu sare și piper. Bate oul cu făina. Dă bucățile de pui prin mixtura de ou și apoi prin pesmet. Pune-le pe tavă și stropește-el ușor cu ulei/unt topit. Dă la cuptor 25-30 de minute sau până când observi că sunt aurii la exterior și bine pătrunse. Lasă la răcit 5 minute înainte de servire


Comentarii

Postări populare