kinder felie de lapte
Învață să prepari acest desert rapid pentru cei mici, în varianta mai sănătoasă, făcută în casă, cu ingrediente naturale.
Ingrediente
2 linguri pudra de cacao
2 linguri miere de albine
3 oua mari
185 gr crema mascarpone
2 cești frișca bătută
2 linguri miere de albine
1 lingurița agar-agar sau gelatina
1/3 ceașca apa
2 linguri amidon alimentar
Mod de preparare:Separă albușurile de gălbenușuri și bate albușurile până se fac spumă tare. Amestecă gălbenușurile cu mierea apoi adăugăm amidon și cacao.
Încorporează albușurile în aluat cu o spatulă și tapetează cu hârtie de copt o tavă de prăjituri dreptunghiulară.
Toarnă aluatul în tavă și întinde uniform.
Dă la cuptor pentru 12 minute, la foc iute, 220 grade Celsius. Ai grijă să nu se ardă, deoarece aluatul este foarte ușor. Se lasă la răcit și se prepară crema de lapte.
Amestecă apa cu mierea și gelatina (sau agar-agar) într-o cratița mică. Adu la fierbere timp de 3 minute. Lasă să se răcească puțin și amestecă cu crema mascarpone.Folosește mixerul la viteză medie, pentru o consistență aerată. Adăugăm frișca la amestec.
Taiem blatul de ciocolată in trei și unge partea de jos cu crema de lapte, punem a doua foie si crema Pune capacul de blat de ciocolată deasupra și dă la frigider cel puțin două ore înainte de servire.
Eu deasupra am pus un jeleu de pepene galben.
Comentarii
Trimiteți un comentariu