dulceata de corcoduse
Dulceață de corcodușe
Este anotimpul corcoduselor, pe care le poti transforma si in conserve delicioase pe care sa le asezi pe raftul din camara. Pregateste o dulceață care, desi poate parea destul de dificil de preparat, este una care te va face sa nu regreti alegerea facuta. Eu am mancat aceasta dulceata ca o facea bunica , dar este prima data cind fac eu. A iesit foarte buna
Ingrediente
2 kg de corcoduse
2 cani de zahar
1/2 cana suc de lamaie
4 vanilii
Mod de preparare
Spala bine corcodusele si lasa-le sa se scurga.
Intr-o cratita punem corcodusele, zaharul si sucul de lamaie si amesteca-le bine.
Lasam la macerat toata noaptea . Apoi lepunem sa fiarba la foc mic, aproape 30 de minute am lasat eu. Apoi cu o lingura cu gauri scoatem corcodusele cu samburi si le punem in sita care este pusa deasupra unui bol ,iar cu o lingura amestecam sa se scurga toata zeama si sa ramana in sita doar coaja si samburii.
Aceasta zeama care ramane o punem in cratita si mai lasam sa fiarba inca 30 de minute.!
Pregateste borcanele: spala-le bine cu apa si detergent, clateste-le, lasa-le sa se usuce , apoi pune le in tava rece
Punem dulceata in borcane, lasa 10 minute, acopera borcanele cu capace care sa se inchida ermetic, lasa-le cateva ore la tamperatura camerei, apoi da-le la camara.
Pofta buna dragilor
Comentarii
Trimiteți un comentariu