mancare de mazare cu cocos

 
 
 
Mâncare de mazăre buna ,eu îmi amintesc de ea încă din copilărie, de când o mâncam gătita de bunica.
Ingrediente:
2 borcane mazăre sau 700 gr mazăre proaspăta ( eu am folosit proaspăta)
2 morcovi
1 ceapa
4 linguri pasta de tomate
3 linguri ulei
sare si piper
Foaie de dafin
Zarzavat de casa ( ardei, roșii, ceapa )
1 cocos de tara
Mod de preparare
Spălam bine cocosul si îl porționam bucăți. Il punem sa fiarbă ,lăsăm pana carnea este fiarta
Tocam ceapa mărunt, iar morcovii ii dam pe răzătoare  Adăugam ceapa la călit in ulei încins. Când ceapa a devenit arămie, adăugam morcovii.  Se adaugă și zarzavatul de casa si lăsăm 2 minute. Dupa ce carnea este fiarta o adăugam peste ceapa si zarzavat. Mazărea se pune într-o strecurătoare si se spală sub jet de apa rece. Apoi se adaugă peste ceapa si morcovi si se pune apa cat sa acopere mazărea. Se lasă la fiert 20 minute. Se adaugă pasta de tomate. Se mai fierbe încă 5 minute, apoi se sărează si piperează după gust si se adaugă mărarul tocat. Se poate adaugă si o foaie de dafin împreuna cu pasta de tomate. Pofta buna.

Comentarii

Postări populare