frisca din smantana
Daca ai pe lingă casa o văcuța care ti da lapte , din care face diverse preparate iaurt , brânza sau smântâna,afla ca se poate face frișca din smantana foarte usor. Frisca din smantana este excelenta si nu are nimic in comun cu inlocuitorii toxici din plicurile cu praf.
Frisca din smantana este buna ca o poveste, de care te poti bucura cu foarte putin efort! Iata care sunt pasii de urmate pentru a face frisca in casa.
Ingrediente
300 gr smantana grasa
2 linguri zahar pudra
1 lingurita zeama lamaie
1 vanilie
Mod de preparare
Smantana trebuie sa fie cu minim 30 la suta grasime si semilichida. daca ai smantana de tara aceasta de amesteca usor cu lapte, pana ajunge la consistenta pe care o are smantana clasica din comert.
Smantana pentru frisca trebuie sa fie foarte rece, tinuta cateva ore la frigider si apoi la congelator 15 minute inainte de preparare.
Recipientul in care bati smantana si paletele mixerului trebuie introduse in congelator cu minim 30 de minute inainte de a incepe sa gatesti.
Este ideal sa o bati deasupra unui vas cu apa cu gheata.
Se bate smantana la viteza mica timp de 2-3 minute adaugam zaharul pudra , zeama de lamaie si vanilia si apoi batem la viteza mare. Opreste mixarea cand frisca ramane pe palete atunci cand ridici mixerul din bol. Daca mixezi prea mult timp, risti ca frisca sa se transforme in unt.
Frisca se indulceste numai cu zahar pudra, are se pune in cursul baterii, dar dupa ce smantana incepe sa se inspumeze.
Verifica la fiecare 10-15 secunde consitenta, dupa ce smantana devine frisca pentru a avea o crema densa si fina, dar fara sa risti sa o transformi in unt.Dupa ce ati facut frisca o puneti la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Frisca din smantana este buna ca o poveste, de care te poti bucura cu foarte putin efort! Iata care sunt pasii de urmate pentru a face frisca in casa.
Ingrediente
300 gr smantana grasa
2 linguri zahar pudra
1 lingurita zeama lamaie
1 vanilie
Mod de preparare
Smantana trebuie sa fie cu minim 30 la suta grasime si semilichida. daca ai smantana de tara aceasta de amesteca usor cu lapte, pana ajunge la consistenta pe care o are smantana clasica din comert.
Smantana pentru frisca trebuie sa fie foarte rece, tinuta cateva ore la frigider si apoi la congelator 15 minute inainte de preparare.
Recipientul in care bati smantana si paletele mixerului trebuie introduse in congelator cu minim 30 de minute inainte de a incepe sa gatesti.
Este ideal sa o bati deasupra unui vas cu apa cu gheata.
Se bate smantana la viteza mica timp de 2-3 minute adaugam zaharul pudra , zeama de lamaie si vanilia si apoi batem la viteza mare. Opreste mixarea cand frisca ramane pe palete atunci cand ridici mixerul din bol. Daca mixezi prea mult timp, risti ca frisca sa se transforme in unt.
Frisca se indulceste numai cu zahar pudra, are se pune in cursul baterii, dar dupa ce smantana incepe sa se inspumeze.
Verifica la fiecare 10-15 secunde consitenta, dupa ce smantana devine frisca pentru a avea o crema densa si fina, dar fara sa risti sa o transformi in unt.Dupa ce ati facut frisca o puneti la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu