dulceata mixta
Dulceață de corcodușe, morcovi si mere verzi
Este anotimpul corcodușelor, pe care le poți transforma si in conserve delicioase pe care sa le așezi pe raftul din cămara. Pregătește o dulceață care, deși poate părea destul de dificil de preparat, este una care te va face sa nu regreți alegerea făcută. Eu am mâncat aceasta dulceață ca o făcea bunica. A ieșit foarte buna
Ingrediente
3 kg de corcoduse
2 morcovi
4 mere verzi
2 câni de zahar
1/2 cana suc de lămâie
4 vanilii
Mod de preparare
Spală bine corcodușele si lasă-le sa se scurgă.
Intr-o cratiță punem corcodușele, zaharul si sucul de lămâie si amesteca-le bine.
Lăsăm la macerat toata noaptea . Apoi le punem sa fiarbă la foc mic, aproape 30 de minute am lăsat eu. Apoi cu o lingura cu găuri scoatem corcodușele cu sâmburi si le punem in sita care este pusa deasupra unui bol ,iar cu o lingura amestecam sa se scurgă toata zeama si sa rămână in sita doar coaja si sâmburii.
Aceasta zeama care rămâne o punem in cratița , împreuna cu morcovii si merele rase si mai lăsăm sa fiarbă încă 30 de minute.!
Pregateste borcanele: spala-le bine cu apa si detergent, clateste-le, lasa-le sa se usuce , apoi pune le in tava rece
Punem dulceata in borcane, lasa 10 minute, acopera borcanele cu capace care sa se inchida ermetic, lasa-le cateva ore la tamperatura camerei, apoi da-le la camara.
Pofta buna dragilor
Comentarii
Trimiteți un comentariu