piure de naut si morcovi


Piure de naut si morcovi
Noua ne plac combinatiile acestea , ne place nautul este sanatos.
Si pentru ca amfacut supita e naut si ne a ramas naut m am gandit sa faca si un piure
Ingrediente
400 gr naut
cepe
morcov potrivit
catei de usturoi
8 linguri ulei
2 linguri de zeama lamaie
sare
piper
Mod de preparare
Lasi nautul la inmuiat peste noapte, il strecori si apoi il fierbi pana incepe sa se patrunda. Adaugi o ceapa si morcovul taiate bucatele si continui fiertul inca 15 minute, pana cand nautul si zarzavaturile sunt bine patrunse.
Scurgi zeama si o pastrezi, apoi mixezi nautul, morcovul si ceapa pana se transforma in piure.
Adaugi 6 linguri de ulei treptat si freci cu o lingura de lemn sau cu mixerul pana cand piureul devine cremos.
Pentru a capata consistenta dorita, poti adauga putina zeama in care a fiert nautul.
Condimentezi cu usturoiul pisat, sare, piper, dupa gust, si zeama de lamaie. Incingi 2 linguri de ulei si pui ceapa la calit, apoi pui ceapa calita peste piure si amesteci.
Pofta buna!

Comentarii

Postări populare