pita gyros cu de toate
Mare albastra, soare , măsline, portocale, gyros si tzatziki sunt lucrurile care te fac sa te gândești la Grecia.
Grecia a doua a tara a mea, aici sunt căsătorita.
De când sunt in Grecia am facut multe retete . Aceasta este una dintre retetele incercate, bineinteles fiecare reteta e facuta pe gustul nostru. Gyros este un tip de sandwich grecesc ce contine carne de miel, de vaca, pui sau chiar de porc si care se serveste in pita ( o lipie greceasca)
Ingrediente:
300 gr carne de porc (mai slaba)
4 linguri de ulei de masline
6 pita (lipii)
zeama de la o lamaie
condimente pentru gyros
sare
piper
cartofi
ceapa
rosie
sos tzatziki
Mod de preparare
Spalam carnea si o taiem bucatele. Adaugam sare , piper si condimente pentru gyros si amestecam bine.
Se pune o tigaie la incins in care mai apoi se pune carnea cu 2 linguri de ulei de masline, cu sare si piper.Cu uleiul ramas se unge fiecare lipie pe ambele parti.
Carnea se prajeste pe fiecare parte timp de 2 minute dupa care se da la o parte. Stropim carnea cu zeama de lamaie Carnea taiata si mai apoi prajita se imparte astfel incat sa ajunga pentru fiecare pita.
Fiecare pita unsa cu uleiul ramsa se pune in tigaie si se prajeste 2 minute pe fiecare parte.
Prajim cartofii si apoi punem carne, ceapa taiata julien , felii de rosii , sos tzatziki si cartofii in pita si rulam.
Pofta buna va doresc.
Comentarii
Trimiteți un comentariu