kritharoto cu ciuperci
Ce se întâmplă când imbini orzul cu tehnica de risotto? Un kritharoto suculent care este atat de bun si gustos incat ceri si a doua portie.
Ingrediente
400 gr orz
200 gr ciuperci albe sau de munte ( cum am avut eu )
2 cepe tocate mărunt
1.250 ml supa de pui cald sau legume
1/2 cana vin alb
½ cana ulei de masline
4 linguri de unt
1 cană parmezan ras (sau branza semi-tare la alegere)
sare și piper
patrunjel
2-4 catei de usturoi
Mod de preparare
Se încălzește uleiul și untul într - o tigaie adâncă și se prăjește ceapa pana la obtinerea un pic de culoare. Se adauga ciupercile si se gateste pana cand absorb tot sucul lor
Se adaugă orzul, si ustuoriul și se amestecă cu restul de ingrediente până când începe să se lipeasca de tigaie , dar amestecati mereu.
Adăugați vinul , sarea si piperul, pana ajunge la gustul vostru. Adăugați 1/3 ceasca de supa fierbinte și lăsați să fie absorbită de orz. Repetați acest proces până când terminați supă și se înmoaie orzul, dar sa nu fie uscat
Luati tigaia de pe foc și se adaugă brânza. Se amestecă până când brânza este topita si se acopera oala cu un prosop de ceai și capac. Se lasă să stea timp de 5 minute și se servesc imediat.
Ingrediente
400 gr orz
200 gr ciuperci albe sau de munte ( cum am avut eu )
2 cepe tocate mărunt
1.250 ml supa de pui cald sau legume
1/2 cana vin alb
½ cana ulei de masline
4 linguri de unt
1 cană parmezan ras (sau branza semi-tare la alegere)
sare și piper
patrunjel
2-4 catei de usturoi
Mod de preparare
Se încălzește uleiul și untul într - o tigaie adâncă și se prăjește ceapa pana la obtinerea un pic de culoare. Se adauga ciupercile si se gateste pana cand absorb tot sucul lor
Se adaugă orzul, si ustuoriul și se amestecă cu restul de ingrediente până când începe să se lipeasca de tigaie , dar amestecati mereu.
Adăugați vinul , sarea si piperul, pana ajunge la gustul vostru. Adăugați 1/3 ceasca de supa fierbinte și lăsați să fie absorbită de orz. Repetați acest proces până când terminați supă și se înmoaie orzul, dar sa nu fie uscat
Luati tigaia de pe foc și se adaugă brânza. Se amestecă până când brânza este topita si se acopera oala cu un prosop de ceai și capac. Se lasă să stea timp de 5 minute și se servesc imediat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu