creier de miel cu orz
O reteta usor de facut , foarte gustoasa si este o idee pentru pranzul copiilor si nu numai.
Ingrediente
4 capete de miel (cere măcelaului sa le sparga , ca sa se rupa cu usurinta dupa ce sunt gatite)
200 gr orz
3 căni de rosie facuta suc in blender
100 ml ulei
1 cana apa
sare
piper
2 linguri unt
Kaseri
Mod de preparare. Spalati bine capetele de miel si le puneti sa fiarba 20 minute. Aruncați apa. Scoateti capetele din cratita, le puneti in tava de pyrex , presaram sare și piper, se presara cu roșia ras, ulei de măsline, se toarnă câteva bucăți de unt ici și colo și se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, până când capetele noastre sunt gata. aproximativ 1 1/2 ore. În timpul coacerii udam cu sosul lor și, dacă este necesar, se acoperă cu folie alimentara. Când este gata, se adaugă apă caldă și se adauga orzul și se amestecă bine. Se dă la cuptor inca 10 minute, apoi opriți cuptorul și se lasă să se umfle orzul și să absoarba toata zeama, să rămână doar cu uleiul.Apoi curățați capetele noastre ( adica scoateti creierul) puneti orzul in platou/farfurie si apoi puneti creierul , serviti cu kaseri sau branza rasa. Pofta buna
Ingrediente
4 capete de miel (cere măcelaului sa le sparga , ca sa se rupa cu usurinta dupa ce sunt gatite)
200 gr orz
3 căni de rosie facuta suc in blender
100 ml ulei
1 cana apa
sare
piper
2 linguri unt
Kaseri
Mod de preparare. Spalati bine capetele de miel si le puneti sa fiarba 20 minute. Aruncați apa. Scoateti capetele din cratita, le puneti in tava de pyrex , presaram sare și piper, se presara cu roșia ras, ulei de măsline, se toarnă câteva bucăți de unt ici și colo și se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, până când capetele noastre sunt gata. aproximativ 1 1/2 ore. În timpul coacerii udam cu sosul lor și, dacă este necesar, se acoperă cu folie alimentara. Când este gata, se adaugă apă caldă și se adauga orzul și se amestecă bine. Se dă la cuptor inca 10 minute, apoi opriți cuptorul și se lasă să se umfle orzul și să absoarba toata zeama, să rămână doar cu uleiul.Apoi curățați capetele noastre ( adica scoateti creierul) puneti orzul in platou/farfurie si apoi puneti creierul , serviti cu kaseri sau branza rasa. Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu