ciorba de gaina cu fasole verde
Ciorba de gaina cu fasole verde , de sezon si foarte buna mai ales ca fasolea verde este din gradina
Este foarte buna si gustoasa, se poate servi si rece .
Ingrediente
1 pui de tara
1 kg fasole verde
1 ceapă mare
1 litru suc de roşii
50 ml untdelemn sau unt
1/2 cana pătrunjel taiat marunt
2 fire cimbru
1/2 cana leustean taiat marunt
sare
piper
2 l apa
1 l bors
Mod de prepararee
Se taie şi se spală carnea, se scurge de apă şi se taie bucăţele. Apoi, împreună cu ceapa, se călesc în ulei până se rumenesc. Se adaugă 2 litri de apă caldă şi sare, după gust, şi se pun păstăile de fasole spălate, curăţate la capete şi rupte în jumătăţi. Dacă nu aveţi în casă suc de roşii, îl puteţi prepara dintr-un kilogram de roşii. Se curăţă roşiile de pieliţe şi se dau prin răzătoare. Dacă doriţi, puteţi să puneţi sucul la fiert. Este mult mai sănătos.
După ce s-a fiert fasolea pe jumătate şi nivelul apei a scăzut, se adaugă sucul de roşii, sarea şi piperul si cimbru şi se mai fierb aproximativ 30 de minute. După ce a fiert ciorbiţa de fasole, se pune borsul si se mai lasa sa dea un clocot. Se toacă pătrunjelul si leustean si se presară pe fiecare porţie şi se serveşte cu pâine integrală sau de casă.
Este foarte buna si gustoasa, se poate servi si rece .
Ingrediente
1 pui de tara
1 kg fasole verde
1 ceapă mare
1 litru suc de roşii
50 ml untdelemn sau unt
1/2 cana pătrunjel taiat marunt
2 fire cimbru
1/2 cana leustean taiat marunt
sare
piper
2 l apa
1 l bors
Mod de prepararee
Se taie şi se spală carnea, se scurge de apă şi se taie bucăţele. Apoi, împreună cu ceapa, se călesc în ulei până se rumenesc. Se adaugă 2 litri de apă caldă şi sare, după gust, şi se pun păstăile de fasole spălate, curăţate la capete şi rupte în jumătăţi. Dacă nu aveţi în casă suc de roşii, îl puteţi prepara dintr-un kilogram de roşii. Se curăţă roşiile de pieliţe şi se dau prin răzătoare. Dacă doriţi, puteţi să puneţi sucul la fiert. Este mult mai sănătos.
După ce s-a fiert fasolea pe jumătate şi nivelul apei a scăzut, se adaugă sucul de roşii, sarea şi piperul si cimbru şi se mai fierb aproximativ 30 de minute. După ce a fiert ciorbiţa de fasole, se pune borsul si se mai lasa sa dea un clocot. Se toacă pătrunjelul si leustean si se presară pe fiecare porţie şi se serveşte cu pâine integrală sau de casă.
Comentarii
Trimiteți un comentariu