iahnie de fasole
Buna ziua
Îți plac rețetele cu fasole? Încearcă şi această iahnie de fasole simplă şi delicioasă!
Ingrediente
400 g fasole boabe
2 morcovi
o ceapa
un ardei iute
2 ca ei usturoi
2 linguri ulei
câteva fire patrunjel
sare
Mod de preparare
Fasolea aleasa se pune la fiert cu apa de 3 ori cantitatea de fasole. Dupa ce a fiert 5 minute, se retrage de pe foc si se lasa asa în apa pentru doua ore. Apoi, apa se arunca.
Fasolea se pune din nou la fiert cu ceapa taiata marunt, morcovul trecut prin razazoarea cu ochiuri mici, uleiul, ardeiul iute, sarea si usturoiul feliat.
Se lasa la fiert 90 de minute, dar, în func ţie de fasole, poate fi gata dupa o ora.
Iahnia de fasole se serveste cu patrunjel.
Comentarii
Trimiteți un comentariu