mancare de fasole verde



Folosită pentru feluri principale, dar şi în diverse tipuri de salate, fasolea verde este o sursă importantă de vitaminele C, K şi alţi nutrienţi, precum fier, magneziu şi calciu. Pentru această mâncare de fasole verde fierbe legumele la foc mic, pentru că în acest fel se pierd mai puţine substanţe hrănitoare.
Ingrediente
500 gr fasole verde
1 ceapă
1 morcov
4 roşii
sare
piper
4-5 căţei de usturoi
3 linguri de ulei
2 căni apa
branza feta
mentă proaspătă
2 foi de dafin
Mod de preparare
Spalam păstăile de fasole, le curatam şi le tăiem în două sau în trei, în funcţie de cât de mari sunt. Speli dovleceii şi îi tăi cuburi. Toci ceapă julien, iar morcovul îl dai pe răzătoare.
Torni într-o cratiţă uleiul şi pui la călit ceapă şi usturoiul mărunţit, amesteci şi adaugi morcovul. Pui piper şi laşi puţin la călit. Adaugifoile de dafin şi păstăile, torni puţină apă fierbinte şi laşi la fiert. Când sunt aproape gata, adaugi roşiile tocate cubuleţe şi laşi la fiert că să scadă sosul.


La final, potriveşti de sare şi piper dacă este cazul şi opreşti focul. Mâncărică este foarte bună cu braanza feta,  dar dacă vrei să încerci gusturi noi poţi pune mentă proaspătă.



Comentarii

Postări populare