cozonaci cu stafide
cozonacii cu stafide
Ingrediente
40 gr drojdie
1/2 cana apa călduță
1 kg faina pentru cozonac
1 lingura miere
2 linguri zahar
1 cana lapte călduț
1 linguriță sare
1/3 cana ulei de măsline
1 ou
150 gr stafide
3 linguri coniac
Mod de pregătire
Punem stafidele in coniac sa se înmoaie.
Diluam drojdia in apa călduța. Atenţie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia
Punem 2-3 linguri de faina si amestecam bine pana se omogenizează. Lăsăm 30 minute. Adăugam mierea si zaharul in lapte călduț si amestecam pana se topesc. Punem restul de faina si sarea in bol mare, facem o gaura unde punem laptele, ulei de măsline, ou si compoziția de drojdie. Amestecam bine. Scoatem din bol si frământam bine 10 minute. Daca vi se pare prea gros aluatul mai adăugam apa puțin cate puțin. Adăugam si stafidele si amestecam ușor. Punem aluatul in bol si acoperim cu folie alimentara si lăsăm sa crească pentru o ora la loc călduț. ( sa si dubleze volumul). Împărțim aluatul in 10-12 bucăți, cu o pensula ungem cozonacii cu putina apa. încălzim cuptorul la 200 de grade si băgam tava cu pâine ( fără sa lăsăm sa se încălzească , imediat după ce l ați aprins) si coacem pentru 40-45 de minute. Pofta buna.
40 gr drojdie
1/2 cana apa călduță
1 kg faina pentru cozonac
1 lingura miere
2 linguri zahar
1 cana lapte călduț
1 linguriță sare
1/3 cana ulei de măsline
1 ou
150 gr stafide
3 linguri coniac
Mod de pregătire
Punem stafidele in coniac sa se înmoaie.
Diluam drojdia in apa călduța. Atenţie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia
Punem 2-3 linguri de faina si amestecam bine pana se omogenizează. Lăsăm 30 minute. Adăugam mierea si zaharul in lapte călduț si amestecam pana se topesc. Punem restul de faina si sarea in bol mare, facem o gaura unde punem laptele, ulei de măsline, ou si compoziția de drojdie. Amestecam bine. Scoatem din bol si frământam bine 10 minute. Daca vi se pare prea gros aluatul mai adăugam apa puțin cate puțin. Adăugam si stafidele si amestecam ușor. Punem aluatul in bol si acoperim cu folie alimentara si lăsăm sa crească pentru o ora la loc călduț. ( sa si dubleze volumul). Împărțim aluatul in 10-12 bucăți, cu o pensula ungem cozonacii cu putina apa. încălzim cuptorul la 200 de grade si băgam tava cu pâine ( fără sa lăsăm sa se încălzească , imediat după ce l ați aprins) si coacem pentru 40-45 de minute. Pofta buna.
Comentarii
Trimiteți un comentariu