cataifi cu carne tocata

Buna ziua sigur aceasta  reteta nu ati incercat o, este delicioasa si inedita pentru unii. Este o reteta care am pregatit o cu drag  la nunta unor prieteni din Creta, le a placut foarte mult si de aceea m am gandit sa o scriu poate o incercati si voi.
Ingrediente
700 gr fidea cataifi
4 -6 linguri unt
600-700 g carne tocată de vită
3 cepe
1 ardei gras
2 linguri ulei
1 morcov ras
ierburi aromate (oregano, busuioc)
sare
piper
boia
100 ml apă minerală
Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul la 190 de grade
Intindem fideaua in tava si o dam la cuptor pentru 2 minute.
Apoi punem peste fidea untul topit avand grija sa ajunga peste tot.
Căleşti uşor ceapa tocată în uleiul încins, apoi adaugi ardeiul gras tocat mărunt şi morcovul ras. Laşi să se rumenească puţin, adaugi carnea , apa şi condimentezi cu ierburi aromate, după gust. Amesteci continuu circa cinci minute, adaugi sare, piper şi boia, după gust, şi laşi să se răcească.
Într-o tavă unsa cu ulei  punem fideaua cu unt, apoi punem compozitia de carne si rulam.
O tai bucăţi cu un cuţit ascuţit (ca sa fie mai usor sa taiem dupa coacere) Introduci tava la cuptor, la foc mediu, circa 45-50 de minute. Trebuie să se rumenească bine. O laşi să se răcească, după care o tai urmând liniile trasate iniţial.

Comentarii

Postări populare