biscuiti cu cacao si fistic
Un biscuite clasic indulcit cu putina ciocolata si decorat cu bucatele de fistic. Poti pregati aluatul in avans si il poti pastra la congelator. Eu de cand am invatat aceasta reteta, fac portie dubla si pun in congelator , iar atunci cind am pofta de ceva dulce la cafea ii coc.
Ingrediente
150 gr ciocolata tocata
1 albus de ou
1 lingurita extract de vanilie
250 gr zahar brun
280 gr un la temperatura camerei
1/2 lingurita sare
70 gr cacao
250 gr faina
110 gr fistic crud tocat
1/4 lingurita bicarbonat
sare grunjoasa
Mod de preparare
Amestecam faina, cacao, 3/4 lingurita sare si bicarbonatul.
Batem untul moale cu zaharul brun si extractul de vanilie, cu mixerul, timp de 4 minute. Incorporeaza, apoi, treptat ingredientele uscate si albusul.
Adaugam in aluat bucatelele de ciocolata si fisticul tocat marunt, apoi imparte aluatul in 4 parti egale.
Ruleaza din fiecare un cilindru lung de 20cm si gros de 3cm. Inveleste-le in folie alimentara sau hartie pergament si pune-le la frigider pana cand aluatul se intareste. (cel putin 2 ore)
Preincalzim cuptorul la 180C. Feliaza fiecare cilindru de aluat in discuri groase de 5-6 mm. Aseaza-le pe tavi de copt tapetate cu hartie. Presara putina sare grunjoasa si baga la cuptor. Coace 10-12 minute, rotind tavile la jumatatea timpului.
Scoate biscuitii sa se raceasca pe un gratar.
Pofta buna
Ingrediente
150 gr ciocolata tocata
1 albus de ou
1 lingurita extract de vanilie
250 gr zahar brun
280 gr un la temperatura camerei
1/2 lingurita sare
70 gr cacao
250 gr faina
110 gr fistic crud tocat
1/4 lingurita bicarbonat
sare grunjoasa
Mod de preparare
Amestecam faina, cacao, 3/4 lingurita sare si bicarbonatul.
Batem untul moale cu zaharul brun si extractul de vanilie, cu mixerul, timp de 4 minute. Incorporeaza, apoi, treptat ingredientele uscate si albusul.
Adaugam in aluat bucatelele de ciocolata si fisticul tocat marunt, apoi imparte aluatul in 4 parti egale.
Ruleaza din fiecare un cilindru lung de 20cm si gros de 3cm. Inveleste-le in folie alimentara sau hartie pergament si pune-le la frigider pana cand aluatul se intareste. (cel putin 2 ore)
Preincalzim cuptorul la 180C. Feliaza fiecare cilindru de aluat in discuri groase de 5-6 mm. Aseaza-le pe tavi de copt tapetate cu hartie. Presara putina sare grunjoasa si baga la cuptor. Coace 10-12 minute, rotind tavile la jumatatea timpului.
Scoate biscuitii sa se raceasca pe un gratar.
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu