turte cu chefir
Ingrediente
1 ou
1 linguriță bicarbonat de sodiu
500 ml de chefir
2 linguri de ulei vegetal
500-550 g de făină
50 g de unt
sare după gust
Mod de preparare
Amestecați chefirul cu bicarbonatul de sodiu. Adăugați oul și uleiul. Amestecați .
Treptat, adăugați făina cernută și amestecați. Frământați un aluat moale. Acesta trebuie să fie puțin lipicios. Presărați aluatul cu făină și lăsați-l la temperatura camerei pentru 10 minute.
Redați-i aluatului o formă cilindrică și tăiați-l în 8-9 părți. Întindeți fiecare porție de aluat într-o turtă, cu grosimea de 1 cm. Lăsați turtele să se odihnească timp de 3 minute.
Puneți o tigaie cu ulei pe foc. Prăjiți turtele în tigaia încinsă, pe ambele părți. Acoperiți tigaia cu un capac. Ungeți fiecare turtă cu unt topit și presărați-o cu sare. Suprapuneți turtele și acoperiți-le cu un prosop. Lăsați-le sub prosop pentru 15 minute
Comentarii
Trimiteți un comentariu