Paste cu ton
Paste cu ton o rețetă simplă și gustoasa
Ingrediente
300 gr paste
2 conserve ton în s propriu
sare piper
1 ceapă roşie
zeamă de lămâie
1 cutie ii în bulion
2 linguri ulei măsline
1-2 căţei de usturoi
cimbru verde sau uscat busuioc verde
50 gr capari
Mod de preparare
Pastele se pun la fiert, conform instrucţiunilor de pe cutie, in apă cu puţin ulei şi un praf de sare.
După ce s-au fiert, se scot din apă şi se lasă în apă rece câteva minute. După aceea, se lasă să se scurgă într-o sită.
Se taie ceapa roşie solzişori, usturoiul se zdrobeşte şi se amestecă cu uleiul de măsline, sare, piper, cimbru, busuioc şi o linguriţă de zahăr şi se pun să fiarbă până scade la jumătate.
Se scot bucăţile de ton din conservă, se stropesc cu zeama de lămâie şi se lasă câteva minute să se scurgă. Se pun spaghete într-un bol, se aşază bucăţile de ton deasupra se toarnă sosul de roşii. Se ornează cu capere, cimbru şi busuioc verde.
Comentarii
Trimiteți un comentariu