Ardei umpluți
Ardeii umpluți reprezintă un aliment preparat în bucataria românească și cea moldoveneasca Sunt de obicei preparați cu ardei grași ori gogoșari umpluți cu carne tocată (de obicei de porc), orez, ceapă, verdețuri și condimente. Uneori se servesc cu smântână sau iaurt. Ardeii umpluți se pot face și de post, înlocuind carnea din umplutură cu ciuperci, soia și legume tocate.
Ingrediente:
12 buc. ardei gras
500 gr carne tocata de porc
2 cepe
100 gr orez
500 gr rosii proaspete
50 gr sare
15 gr piper
100 ml ulei
100 gr marar
100 gr patrunjel
2 linguri bulion
Mod de preparare:
Ardeii se spala si li se indeparteaza cotorul usor in asa fel incat acestia sa nu se sparga. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Intr-un vas se amesteca carnea tocata, ceapa, orezul, bulionul, sare, piper, marar, patrunjel. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii si li se pun capace din rondele de rosii care se aseaza in cratita cu capacele in sus turnindu-se apa fiarta deasupra.
Se introduc la cuptor. Rosiile de dau prin robot si se calesc in ulei. Se toarna apoi peste ardei, se condimenteaza sosul cu sare si piper si se continua fierberea.
Se servesc calzi, cu verdeata tocata marunt.
Comentarii
Trimiteți un comentariu