salam cu biscuiti
Salamul de biscuiţi este un dulce foarte popular. Cu doar câteva ingrediente iese un desert care se păstrează şi care este ideal pentru „pachet”. În funcţie de preferinţe, cantitatea de zahăr poate fi ajustată, astfel că poate fi consumat şi de cei cu probleme de diabet. Mai mult, în loc de clascul zahăr se poate folosi îndulcitor artificial fără nici un fel de problemă.
Ingrediente
400 gr biscuiţi Petit Beurre
150 gr rahat
100 gr nucă
50 gr stafide
100 gr unt
200 ml lapte
3 linguri zahăr
3 linguri cacao
1 praf de sare
1 linguriţă esenţă de rom
folie de aluminiu ( pentru a rula)
Mod de preparare
Cu o jumătate de oră înainte de a ne apuca de preparare punem stafidele la hidratat în rom, cât să le acopere. Lungiți esența de rom cu apă sau dacă preferați, puteți folosi coniac în loc de rom. Gustul va fi mai fin. Biscuiți se rup şi se pun într-un bol. În cazul în care doriți salamul cu bucăți mai mari de biscuiții, îi rupeți mai grosier, dacă vrei bucăți mai fine, puteți chiar băga biscuiții în robotul de bucătărie. Tăiem rahatul şi nuca în bucăți dar nu prea mici. Punem peste biscuiții din bol, nuca, rahatul și stafidele scurse.
Se pun cele trei linguri de cacao, cele trei linguri de zahăr și untul în lapte, se pune pune la foc încet până se va dilua totul, amestecând din când în când. Când aproape dă în clocot, se ia laptele de pe foc, adăugăm esența și îl turnăm peste ingredientele din bol, amestecându-le bine să se pătrundă biscuiții și să se omogenizeze totul.
Pregătim două bucăți de folie și întindem câte o jumătate din compoziția de biscuiți, apoi le vom rula împreună cu folia, în formă de salam. Dăm bucățile de salam la frigider pentru 2-3 ore până când se va întări și se va putea porționa frumos, apoi îl pudrăm cu cacao sau nucă de cocos, după preferințe
Comentarii
Trimiteți un comentariu