mini tarte 2
Mini tarte
ingrediente
Pentru blat
5 gălbenuşuri
200 gr făină
300 gr zahăr
1 litru lapte
Pentru cremă
coajă de lămâie
zahăr vanilat
20 ml lapte
1 gălbenuş
75 gr zahăr
125 gr unt
250 gr făină
20 gr gelatină
Pentru tavă
unt
făină
Pentru decor
Ananas din compot
ciocolata topita
caramel
Mod de pregatire
Se taie untul cubuleţe şi se mixează cu zahărul şi cu gălbenuşul. Peste ele se pune laptele călduţ, coaja de la o lămâie şi zahărul vanilat. Se încorporează treptat şi făina şi se amestecă uşor 2-3 minute.Aluatul obținut se pune în folie alimentară şi se dă la frigider pentru aproximativ 20 de minute.Între timp, se pregăteşte forma de tartă.
Se unge cu unt şi se tapetează cu făină.
Se scoate aluatul din frigider, se întinde o foaie şi se pune repede în formă. Se modelează pe forma tartei, se înţeapă cu furculiţa şi se pune în congelator aproximativ 10 minute. Preincalzim cuptorul la 180°.După cele 10 minute, se scoate forma şi coacem 20 de minute. În acest timp, se pregăteşte crema de vanilie: se amestecă gălbenuşurile cu făină, esența de vanilie şi zahăr, după care se amestecă uşor, într-o oală, cu laptele care fierbe la foc mic. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească, după care se acoperă cu o folie alimentară şi se dă la rece.
Se scoate tarta din cuptor, se adaugă şi crema de vanilie şi se decorează cu fructele tăiate bucăţi
ingrediente
Pentru blat
5 gălbenuşuri
200 gr făină
300 gr zahăr
1 litru lapte
Pentru cremă
coajă de lămâie
zahăr vanilat
20 ml lapte
1 gălbenuş
75 gr zahăr
125 gr unt
250 gr făină
20 gr gelatină
Pentru tavă
unt
făină
Pentru decor
Ananas din compot
ciocolata topita
caramel
Mod de pregatire
Se taie untul cubuleţe şi se mixează cu zahărul şi cu gălbenuşul. Peste ele se pune laptele călduţ, coaja de la o lămâie şi zahărul vanilat. Se încorporează treptat şi făina şi se amestecă uşor 2-3 minute.Aluatul obținut se pune în folie alimentară şi se dă la frigider pentru aproximativ 20 de minute.Între timp, se pregăteşte forma de tartă.
Se unge cu unt şi se tapetează cu făină.
Se scoate aluatul din frigider, se întinde o foaie şi se pune repede în formă. Se modelează pe forma tartei, se înţeapă cu furculiţa şi se pune în congelator aproximativ 10 minute. Preincalzim cuptorul la 180°.După cele 10 minute, se scoate forma şi coacem 20 de minute. În acest timp, se pregăteşte crema de vanilie: se amestecă gălbenuşurile cu făină, esența de vanilie şi zahăr, după care se amestecă uşor, într-o oală, cu laptele care fierbe la foc mic. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească, după care se acoperă cu o folie alimentară şi se dă la rece.
Se scoate tarta din cuptor, se adaugă şi crema de vanilie şi se decorează cu fructele tăiate bucăţi
Comentarii
Trimiteți un comentariu