Aluat de post pentru cornulețe

Se apropie cu pași repezi Postul Crăciunului și sunt sigură  că vreți și ceva dulce
Acest aluat se poate umplute cu gem, rahat, brânză tofu sau halva
Ingrediente
1 pachet margarina;
5 linguri cu apa;
1 lingura cu otet;
putina sare;
faina cat cuprinde.( Mie mi a intrat aproape 700 gr)
1 lingura zahar
Mod de preparare
Se face un aluat de consistenta potrivita. Se imparte in 10 parti egale. Fiecare parte se intinde in forma rotunda (aproximativ) sau, pt. cei mai pretentiosi, i se da forma rotunda cu ajutorul unei farfurii. Apoi se delimiteaza 8 portii egale si pe fiecare se aseaza o bucatica de halva sau rahat si se ruleaza incepand de la margine. Se coc la foc potrivit cca 10-15 minute. Aceasta este reteta. Insa pentru a obtine un aluat foarte fraged, eu il pregatesc cu cel putin o zi inainte si il pastrez la rece invelit in folie (nu la congelator).

Comentarii

Postări populare