prajitura Carpati
Prajitura Carpati este o reteta pe care trebuie sa o incerci daca vrei un desert gustos cu care sa iti impresionezi musafiri.
Ingrediente
Pentru foi:
3 oua,
o cana de zahar,
o cana de ulei,
o cana de lapte,
o lingurita de bicarbonat si faina.
Pentru crema
un kilogram de zahar,
2 kg de lapte,
5 linguri de apa,
16 linguri de faina,
doua pachete de margarina si esenta de rom.
Mod de preparare
Foi
Pentru a prepara foile, amesteca ouale cu zaharul si adauga treptat laptele si uleiul, bicarbonatul stins si faina din belsug. Compozitia trebuie framantata bine si impartita in 10 parti egale care vor deveni foile. Foloseste facaletul ca sa intinzi foile cat mai subtire, pe fundul unei tavi de aragaz unsa cu putin ulei. Foile se coc la foc potrivit, iar pe masura ce acestea se fac, asaza-le una peste alta pana cand sunt toate gata.
Crema
Zaharul se caramelizeaza intr-o cratita mare, impreuna cu cele 5 linguri de apa. Se adauga treptat faina, lingura cu lingura, iar in acelasi timp se amesteca incontinuu cu un tel sau cu o lingura de lemn. Adauga laptele putin cate putin si continua sa amesteci cu mare atentie, ca sa nu se umfle.
Dupa ce compozitia s-a ingrosat, ia crema de pe foc si pune-i margarina si esenta de rom. Amesteca, apoi, energic cu telul sau mixerul.
Asamblare
Acum urmeaza sa asamblezi prajitura Carpati. Crema fierbinte se intinde peste foi, iar ultima foaie trebuie sa ramana neacoperita. Ai grija sa opresti o cana mare de crema pentru a lipi prajitura.
Deasupra prajiturii, pune o greutate ca sa o presezi. Acum, trebuie sa lasi prajitura Carpati la rece pana a doua zi, cand o vei taia.
Comentarii
Trimiteți un comentariu