aluat pentru cornuri pufoase
Pentru ca multi dintre voi m ati intrebat cum fac cornurile pufoase. Uite ca v am adus reteta pentru aluat
Ingrediente
600 gr faina alba
1 pliculet drojdie uscata
130 ml lapte caldut
1 lingurita sare
4 linguri zahar ( noi folosim brun)
coaja de lamaie cu portocala
2 vanilii
100 ml unt sau ulei
2 oua
Mod de preparare
Incalzim laptele. Punem drojdia, zaharul si sarea si amestecam. Punem faina in bol si facem o gaura , adaugam laptele cu drojdie , acoperim cu faina si lasam 10 minute.
Daca folositi unt il topiti, daca folositi ulei il incalziti putin.
Btem oualele bine. Punem ulei/unt peste faina , punem si oualele batute si framantam bine. Acoperim bolul cu un prosop curat si il punem la loc caldut sa creasca 1 ora. ( la mine a fost soare afara si l am pus pe masa afara). Rupem cu mana din aluat si facem cornuri , dupa gustul fiecaruia . Aceastea se pot face simple sau umplute cu diverse: gem, branza si altele.
Pofta buna si spor la treaba
Ingrediente
600 gr faina alba
1 pliculet drojdie uscata
130 ml lapte caldut
1 lingurita sare
4 linguri zahar ( noi folosim brun)
coaja de lamaie cu portocala
2 vanilii
100 ml unt sau ulei
2 oua
Mod de preparare
Incalzim laptele. Punem drojdia, zaharul si sarea si amestecam. Punem faina in bol si facem o gaura , adaugam laptele cu drojdie , acoperim cu faina si lasam 10 minute.
Daca folositi unt il topiti, daca folositi ulei il incalziti putin.
Btem oualele bine. Punem ulei/unt peste faina , punem si oualele batute si framantam bine. Acoperim bolul cu un prosop curat si il punem la loc caldut sa creasca 1 ora. ( la mine a fost soare afara si l am pus pe masa afara). Rupem cu mana din aluat si facem cornuri , dupa gustul fiecaruia . Aceastea se pot face simple sau umplute cu diverse: gem, branza si altele.
Pofta buna si spor la treaba
Comentarii
Trimiteți un comentariu