Ceai de munte
de la "Tsai tou vou Nou" (Sideritis syriaca), o plantă ce creşte la altitudini mari, se folosesc frunzele, florile şi tulpina, preparate sub formă de ceai sau decoct (cu o aromă minunată), la care se pot adăuga miere şi lămâie. Ceaiul este de mare ajutor pentru bolile sistemului respirator (în ameliorarea tusei, a pneumoniei, răcelii, gripei, sinuzitei, dificultăţilor de respiraţie, alergiilor). Are proprietăţi antimicrobiene şi antiinflamatorii şi este folositor şi pentru întărirea imunităţii, digestie, stomac, pentru reducerea edemelor. Îmbunătăţeşte memoria, aduce somnul şi combate sau ameliorează durerile de orice fel.
Ingrediente
Câteva fire de ceai
1 cana apa clocotita
1 lingura miere
Felii de lămâie
Mod de preparare
Mărunțiți ceaiul
turnaţi o cană de apă clocotită peste o lingură de plantă mărunţită. Acoperiţi, lăsaţi să stea 10 minute, apoi strecuraţi. Se beau 2-3 căni pe zi.
Ingrediente
Câteva fire de ceai
1 cana apa clocotita
1 lingura miere
Felii de lămâie
Mod de preparare
Mărunțiți ceaiul
turnaţi o cană de apă clocotită peste o lingură de plantă mărunţită. Acoperiţi, lăsaţi să stea 10 minute, apoi strecuraţi. Se beau 2-3 căni pe zi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu