Ceai de munte

de la "Tsai tou vou Nou" (Sideritis syriaca), o plantă ce creşte la altitudini mari, se folosesc frunzele, florile şi tulpina, preparate sub formă de ceai sau decoct (cu o aromă minunată), la care se pot adăuga miere şi lămâie. Ceaiul este de mare ajutor pentru bolile sistemului respirator (în ameliorarea tusei, a pneumoniei, răcelii, gripei, sinuzitei, dificultăţilor de respiraţie, alergiilor). Are proprietăţi antimicrobiene şi antiinflamatorii şi este folositor şi pentru întărirea imunităţii, digestie, stomac, pentru reducerea edemelor. Îmbunătăţeşte memoria, aduce som­nul şi combate sau ameliorează durerile de orice fel.
Ingrediente
Câteva fire de ceai
1 cana apa clocotita
1 lingura miere
Felii de lămâie
Mod de preparare
Mărunțiți ceaiul
turnaţi o cană de apă clocotită peste o lingură de plantă mărunţită. Acoperiţi, lăsaţi să stea 10 minute, apoi strecuraţi. Se beau 2-3 căni pe zi.

Comentarii

Postări populare