Sarmale Moldovenești

Când ai poftă de sarmale, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să știi să le faci. Sarmalele, unele dintre mâncărurile tradițional românești, pot fi gătite în mai multe feluri.
Sarmalele reprezintă unul dintre cele mai apreciate feluri de mâncare din România, fiind mâncate cu poftă atât de conaționali, cât și de străinii care ne vizitează țara.
Ingrediente:
400 gr de carne de porc tocată,
300 gr de carne de vită tocată,
2 cepe,
2 pumni de orez,
3 linguri de bulion de roşii,
1 legatură de mărar,
1,5 kg de varză murata,
suc de rosii,
piper macinat,
cimbru uscat,
200 gr costita afumata
Mod de preparare:
Se curață ceapa și se toacă mărunt, după care se pune la călit în puțin ulei, la foc mic, într-un vas acoperit, pănă când devine sticloasă. Se adaugă orezul ce a fost trecut printr-un jet de apă rece și o lingură de bulion. Se lasă la foc mic 2 minute, amestecând mereu. Se adaugă o lingura de bulion și se mai lasă pe foc 2 minute. Într-un castron se pune carnea, împreună cu ceapa și orezul cu bulion călite mai devreme, piper, mărar tocat mărunt și sare, după gust.Se amesteca bine și se rulează sarmalele, după care, pe fundul vasului, se pun 2-3 frunze întregi de varză. După ce terminați de făcut un strat de sarmale, puneți deasupra lor suc de roșii și câteva bucăți de afumătură. Continuați apoi cu încă un strat de sarmale, apoi afumatură și din nou sarmale. Deasupra ultimului strat de sarmale puneți un strat de 1 cm de varză tocată mărunt și imprăștiați suc de roșii și cimbrul uscat. Se pun la fiert la foc mic și se pune apă când este nevoie.

Comentarii

Postări populare