Mancare de urzici
Urzicile sunt delicioase și sunt printre primele bunătăți de care ne putem bucura la început de primăvară. Iată cum prepari o mâncare delicioasă de urzici, cu usturoi și servită cu mămăliguță
Ingrediente
1 kg urzici proaspete
2-3 fire de leuștean
4 căței de usturoi
1 ceapă medie
Sare după gust
Mămăligă
Mod de preparare
Ingrediente
1 kg urzici proaspete
2-3 fire de leuștean
4 căței de usturoi
1 ceapă medie
Sare după gust
Mămăligă
Mod de preparare
Spalam urzici
Pune urzicile la fiert în apa, pentru 15 minute, după ce apa a dat în clocot. Când sunt gata, scoate-le din apă și pune-le într-un castron, apoi freacă-le bine cu o lingură de lemn ca să se facă pastă.
Pune urzicile la fiert în apa, pentru 15 minute, după ce apa a dat în clocot. Când sunt gata, scoate-le din apă și pune-le într-un castron, apoi freacă-le bine cu o lingură de lemn ca să se facă pastă.
Păstrează apa în care au fiert urzicile. Tocam ceapa si o calim
Mărunțește usturoiul și leușteanul, apoi amestecă-le cu urzicile fierte. Mută din nou urzicile într-o oală în care ai pus și o lingură de ulei. Subțiază mâncarea cu apa în care au fiert urzicile.
Servește cu mămăliguță caldă.
Comentarii
Trimiteți un comentariu