Mancare de urzici



Urzicile sunt delicioase și sunt printre primele bunătăți de care ne putem bucura la început de primăvară. Iată cum prepari o mâncare delicioasă de urzici, cu usturoi și servită cu mămăliguță
Ingrediente
1 kg urzici proaspete
2-3 fire de leuștean
4 căței de usturoi
1 ceapă medie
Sare după gust
Mămăligă
Mod de preparare
Spalam urzici 



Pune urzicile la fiert în apa, pentru 15 minute, după ce apa a dat în clocot. Când sunt gata, scoate-le din apă și pune-le într-un castron, apoi freacă-le bine cu o lingură de lemn ca să se facă pastă. 

Păstrează apa în care au fiert urzicile. Tocam ceapa si o calim


Mărunțește usturoiul și leușteanul, apoi amestecă-le cu urzicile fierte. Mută din nou urzicile într-o oală în care ai pus și o lingură de ulei. Subțiază mâncarea cu apa în care au fiert urzicile.

 
Punem peste ceapa calita.

Asezonează și mai lasă la fiert încă 10 minute.
Servește cu mămăliguță caldă.



Comentarii

Postări populare