orez cu lapte si budinca de vanilie



In locul traditionalului orez cu lapte, poti incerca o budinca de orez cu vanilie si scortisoara. Este putin mai complicata, insa merita toata osteneala!
este un preparat care se gaseste in orice colt al lumii
Retetele pot varia insa destul de mult, in functie de metodele de preparare (la cuptor sau pe foc), dar si de ingredientele folosite
Este o idee excelenta de desert, insa o poti manca si ca atare, nu neaparat dupa masa.
In plus, iti recomand sa o consumi ziua si nu seara, pentru ca este destul de calorica (orezul are multi carbohidrati, iar, pe deasupra, mai contine si zahar si frisca).
Ingreiente
 3 cesti de lapte
 1 ceasca de frisca lichida
1 pastaie de vanilie
 6 linguri de zahar
1 bat de scortisoara
 sare
 un praf de nucsoara macinata
1/2 ceasca de orez cu bob lung
 2 albusuri
1 lingurita de unt nesarat


Mod de preparare
Amesteca o ceasca de lapte, frisca lichida, pastaia de vanilie, sase linguri de zahar, scortisoara si nucsoara, si pune-le, intr o oala medie, pe foc. După ce compoziția a dat in fiert, ia oala de foc si las-o sa se raceasca in jur de 30 de minute, acoperita.
Fierbe orezul, scurge-l si da-l deoparte. In apa de la orez, adaugă un praf de sare.
Scoate păstăile de vanilie si de scorțișoara din compoziția cu lapte. Adaugă orezul peste compoziția de lapte si pune budinca din nou pe foc. Gătește-o la foc mic pana când scade, amestecând continuu ca sa nu se lipească (in jur de o ora).
Separat, intr-un bol mic, amesteca cele doua albusuri si cele doua cesti de lapte ramase. Adauga mixtura aceasta peste orez si omogenizeaza bine compozitia. Amesteca constant pana cand se ingroasa, ar trebui sa dureze 10-15 minute. Apoi, adauga o lingurita de unt si amesteca. Ia budinca de pe foc, pune-o in boluri si las-o sa se raceasca, apoi transfer-o in frigider pentru doua-trei ore.
Cand esti gata sa servesti budinca de orez, decoreaz-o cu pudra  de  scortisoara si coaja de lamaie.

Comentarii

Postări populare