Peste prajit cu mămăligă si mujdei

Ușor sănătos și delicios
Ingrediente
1 kg Peste
1/2 kg Malai
1/2 căpățână usturoi
Ulei
Sare
Apa
Mod de preparare
Pestele se curata, se spala bine si daca este prea mare se taie in felii. Se presara pe el sare, se lasa sa stea o jumatate de ora dupa care se da prin faina si se pune la foc intr-o tigaie cu ulei incins. Separat se pun 2 litri de apa cu o lingurita de sare la fiert intr-un ceaun sau o oala care nu se lipeste si se aduce la fierbere. Cand incepe sa clocoteasca se pune malaiul in ploaie si se amesteca cu un tel in asa fel incat sa nu se faca cocoloase. Se lasa sa fiarba malaiul, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Cand este gata se rastoarna intr-un vas. Se pregateste mujdeiul de usturoi, pisand cateii de usturoi, adaugand putina sare si frecand bine cu o lingurita. Se pun si cateva picaturi de ulei si se freaca din nou, pana cand se omogenizeaza. Se subtiaza cu apa si se stropeste pestele prajit cu sosul obtinut.

Comentarii

Postări populare